Fernando Pastor, diputat del GPP, defensa el nou decret d’habitatge del Consell de Mazón

“El Consell de Mazón està posant en marxa polítiques que afavoreixen uns preus assequibles i faciliten l’accés a l’habitatge a joves i famílies”

El diputat del Grup Popular, Fernando Pastor, ha assenyalat que el nou decret d’habitatge impulsat pel president Carlos Mazón “facilita l’accés a la vivenda en la Comunitat Valenciana” i ha destacat que “en un any, el Consell de Mazón ha fet més per la vivenda pública que el govern de Puig en els seus huit anys de mandat”. Segons Pastor, aquest decret posa en marxa polítiques que afavoreixen preus assequibles i ofereixen més oportunitats per a joves i famílies, garantint així el dret a l’habitatge en la Comunitat Valenciana.

Pastor ha destacat que el nou decret, presentat recentment, suposa una reactivació del mercat de vivenda protegida i amplia les opcions per a accedir a una vivenda digna. Un dels aspectes clau del decret és l’obligació de reservar un mínim del 40% de les promocions de Vivendes de Protecció Oficial (VPO) per a menors de 35 anys, famílies monoparentals, persones amb discapacitat o dependència, i víctimes de violència de gènere. A més, el decret introdueix un sistema innovador de fixació de preus màxims a través d’un mòdul dinàmic que s’actualitzarà anualment, una mesura pionera a Espanya.

El diputat popular ha rebutjat durament les crítiques de l’oposició, afirmant que “deberien callar”, ja que aquestes noves mesures estan garantint la construcció de vivendes protegides, tenint en compte la realitat social del territori. Pastor ha criticat la gestió del govern del Botànic en matèria d’habitatge, assenyalant que “els seus comptadors sempre donaven un resultat de zero: zero vivendes socials públiques, zero vivendes de lloguer i zero vivendes protegides”. A més, ha recordat que durant el mandat de Puig, “el preu del lloguer va augmentar un 90% i el de compra un 49%”.

Pastor ha posat èmfasi a dir que, amb el govern de Mazón, s’estan arbitrant mesures reals i pràctiques, que eliminen la burocràcia i faciliten la construcció d’una oferta d’habitatge per a famílies i joves, fent viable les promocions que els preus anteriors no permetien. També ha destacat la col·laboració amb tots els actors implicats, tant del sector públic com privat, per a garantir que aquestes polítiques tinguen un impacte positiu en els usuaris finals.

Finalment, el diputat ha recordat que aquest decret no és una mesura aïllada, sinó que se suma a altres accions ja en marxa, com ara les rebaixes fiscals, els avals per a menors de 45 anys, l’augment del Bono Jove Lloguer i el Pla Vive, al qual ja s’han adherit més de 200 municipis de la Comunitat Valenciana. Amb aquestes accions, el govern de Mazón busca oferir una solució integral a les necessitats d’accés a la vivenda i revertir la situació de desequilibri del mercat immobiliari.