L’Ajuntament de Nules prepara un congrés d’història local per al 26 d’octubre

L’Ajuntament de Nules està organitzant un nou congrés d’història de la localitat, que tindrà lloc el dissabte, 26 d’octubre, al matí. Aquest esdeveniment comptarà amb la participació de cinc conferenciants, que abordaran diversos aspectes històrics del municipi.

Segons ha explicat l’edil de Patrimoni, Guillermo Latorre, “la nostra localitat ha tingut una gran rellevància en diferents moments de la història. Per això, amb l’ajuda d’experts, es vol oferir als assistents una millor comprensió no només d’aspectes fins ara desconeguts, sinó també d’aprofundir en períodes més coneguts aportant detalls inèdits per a descobrir”.

Cal recordar que, entre els anys 1988 i 2000, Nules va celebrar sis edicions del Congrés d’Història i Filologia de la Plana, amb caràcter biennal. Aquest certamen, a diferència del nou congrés, estava enfocat a la història i la filologia de la comarca de la Plana Baixa.

En aquesta ocasió, el nou Congrés d’Història de Nules es centrarà exclusivament en aspectes històrics de la localitat, tal com ha destacat Latorre: “Aquesta és la principal diferència amb els certàmens anteriors; el focus serà estrictament en la història de Nules”.