La Diputació de Castelló reconeix la donació d’Inma Castell per a la investigació del càncer de pulmó

La presidenta de la Diputació de Castelló i de la Fundació Hospital Provincial de Castelló posa en valor la valentia i generositat de la periodista castellonenca en destinar els 5.800 euros recaptats de ‘El maratón de mi vida’ per a finançar el projecte Bioneumotox

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló i de la Fundació Hospital Provincial, Marta Barrachina, ha reconegut el gest heroic d’Inma Castell, qui ha donat la recaptació del seu llibre a la investigació del càncer de pulmó. La periodista castellonenca ha destinat els 5.800 euros recaptats amb el seu llibre ‘El maratón de mi vida. Convivir con el cáncer es posible’ per a finançar el projecte Bioneumotox, impulsant així els avanços en la lluita contra aquesta malaltia.

Inma Castell, qui va publicar fa quasi un any el seu llibre basat en la seua experiència amb un càncer de pulmó inicialment terminal, ha donat suport amb aquesta iniciativa a malalts, familiars i amics, oferint una guia sobre com conviure amb la malaltia i afrontar-la amb dignitat. La recaptació del llibre s’ha materialitzat en un xec lliurat a l’Hospital Provincial de Castelló per a continuar investigant el càncer que a ella mateixa li van diagnosticar.

Marta Barrachina ha acompanyat a l’autora en l’acte de lliurament de la donació, juntament amb el Director Científic de la Fundació Hospital Provincial, Carlos Ferrer, i l’oncòloga mèdica Ángela Montes. La presidenta ha destacat l’exemple d’Inma Castell com una font d’inspiració i un model de superació personal i professional. “El teu coratge i generositat són el far que guia el camí de molts”, ha expressat Barrachina, elogiant la dedicació d’Inma a ajudar altres persones fins i tot després d’enfrontar les seues pròpies batalles.

Durant l’acte, Inma Castell ha recordat el recorregut de més de 1.200 quilòmetres que ha fet des de la publicació del seu llibre, amb tres edicions i prop de 700 exemplars distribuïts. Ha destacat que, malgrat el seu pronòstic inicial desfavorable fa cinc anys, ara està “corrent” no només per la seua supervivència, sinó per avançar cap a la cura i prevenció del càncer de pulmó per a les generacions presents i futures.

Amb la contribució d’Inma Castell, l’Hospital Provincial de Castelló continuarà avançant en la investigació del càncer de pulmó, un dels dos hospitals pioners a nivell mundial en un assaig clínic per a una vacuna contra aquesta malaltia. Marta Barrachina ha subratllat l’orgull que sent per aquest èxit i ha destacat el compromís dels professionals sanitaris que treballen diàriament en la lluita contra el càncer.

La presidenta de la Diputació també ha recordat l’augment de la dotació econòmica per a l’Hospital Provincial, que aquest any ascendeix a 200.000 euros, destinats a impulsar projectes d’investigació i millorar l’atenció sanitària als ciutadans de Castelló. “Sabem que junts, amb suport mutu i promovent iniciatives com aquesta, podem marcar una diferència real en la lluita contra el càncer”, ha conclòs Barrachina.

Feu un comentari