El PSPV critica la gestió de Marta Barrachina en la Diputació de Castelló per excloure la majoria dels municipis de les ajudes

Ruth Sanz lamenta que la inflexibilitat de la presidenta per a prendre en consideració les al·legacions socialistes ha deixat a la majoria dels pobles afectats per macroplantes fora de les ajudes i sense assistència jurídica

El PSPV de la Diputació de Castelló ha lamentat que la posició inflexible de la presidenta Marta Barrachina, en rebutjar qualsevol proposta o al·legació socialista, està afectant negativament el dia a dia dels municipis de la província. Segons la portaveu adjunta socialista, Ruth Sanz, la primera convocatòria d’ajudes creada per la presidenta per a defensar jurídicament els municipis en àmbits paisatgístics, econòmics i territorials davant la instal·lació de macroplantes energètiques ha resultat ser un fracàs, ja que gairebé cap ajuntament complia els requisits establerts. “Tal com vam denunciar en el seu moment, la resolució dictada només beneficia tres localitats de tota la província, mentre que el 97% del pressupost, un total de 100.000 euros, es quedarà sense executar”, ha explicat Sanz.

Per a Sanz, aquest resultat no és sorprenent, ja que les bases formulades per Marta Barrachina eren “excloents”, centrant-se exclusivament en ajudes per a municipis afectats per macroplantes d’energia solar i deixant fora molts altres. “Al maig, vam presentar al·legacions perquè també s’inclogueren municipis afectats per vies d’evacuació o projectes eòlics, però la presidenta no va voler escoltar”, ha afegit. Aquesta postura “sectària” de la líder del PP ha deixat localitats com Portell, Morella i Cinctorres sense suport de la Diputació, obligant-les a suportar les conseqüències econòmiques i mediambientals derivades de la instal·lació d’aquests projectes.

Ruth Sanz ha criticat que “Marta Barrachina hauria de ser més present al territori, escoltar les necessitats dels municipis i deixar de centrar-se a reformar el seu despatx amb els diners públics”. A més, ha demanat al PP que es comprometa més amb la defensa dels interessos de tots els municipis i que no ignore els problemes existents. “Els nostres ajuntaments necessiten una institució que els done suport, especialment els més petits, que no disposen dels recursos ni de la capacitat tècnica per a afrontar la defensa legal contra aquestes macroplantes que tant afecten el nostre territori i la nostra forma de vida”, ha conclòs Sanz.