El Partit Popular de Nules aconsegueix un acord per condemnar delictes d’odi en festes a Barcelona

L’acord s’aconseguix amb l’abstenció de Centrats a Nules, i el rebuig del PSOE. “A Nules hi ha els qui es consideren demòcrates, però quan es tracta de defendre la Carta Magna, s’arruguen”, manifesta la regidora Susana Sorribes

El passat divendres, el Partit Popular va aconseguir a Nules un acord en defensa de la democràcia, condemnant els delictes d’odi comesos el 19 d’agost per part de separatistes catalans durant les festes del barri de Gràcia a Barcelona.

“Estarem sempre amb la Constitució i el respecte a les institucions. Creiem que els fets ocorreguts l’agost passat a Barcelona representen una mostra d’odi per part de separatistes radicals, que res tenen a veure amb la democràcia que encarna Espanya”, ha manifestat la regidora del PP. “És el nostre deure condemnar aquests actes vandàlics que atempten contra la presidència de la Generalitat Valenciana. Per això, celebrem que Nules haja aprovat reprovar els fets, tot i que lamentem que no s’haja aconseguit la unanimitat dels partits representats a la corporació”.

La regidora del PP va apel·lar al “sentit comú” i al “respecte” en la seua intervenció, destacant que aquests valors “mai haurien de faltar en un estat democràtic”. Va criticar la postura del portaveu socialista, que “no sembla entendre el significat” de condemnar fermament aquests actes. “No defensen la Comunitat Valenciana per damunt de rondalles, com la suposada existència dels Països Catalans. Per damunt dels colors polítics estan les institucions i les persones, i en el Partit Popular, els principis de la Constitució i la democràcia tenen un ferm aliat”.

L’acord de Nules va prosperar gràcies a la iniciativa del PP, malgrat l’actitud d’un govern d’esquerres que, segons Sorribes, “s’ha posat de perfil”. Centrats a Nules es van abstindre, mentre que el PSOE i Esquerra Unida van votar en contra, una decisió que el PP lamenta.

Els acords adoptats

La proposta del PP aprovada condemna explícitament la crema de la bandera i els actes violents contra el president Carlos Mazón, manifestant el seu suport a la màxima autoritat autonòmica en defensa de la identitat, integritat i autonomia de la Comunitat Valenciana.

A més, l’acord exigeix a la Generalitat de Catalunya que garantisca el respecte a les senyes d’identitat reconegudes per l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, i insta el Govern d’Espanya i les autoritats autonòmiques catalanes a condemnar públicament els fets ocorreguts.