La Diputació de Castelló rebutja el finançament singular per a Catalunya

El ple aprova una moció impulsada pel Govern Provincial per a rebutjar un acord que “suposa un privilegi per a uns pocs que perjudicarà a tots els castellonencs i que pot posar en risc la sostenibilitat dels serveis públics de la nostra província”, ha afirmat el diputat Sergio Toledo

El ple ordinari de la Diputació de Castelló corresponent al mes d’agost, celebrat ahir, va començar amb un minut de silenci de la corporació provincial en resposta al cas de violència de gènere ocorregut este dilluns a la ciutat de Castelló.

Durant la sessió, s’ha aprovat una moció presentada pel Govern Provincial en la qual es rebutja la implementació d’un sistema de finançament singular per a Catalunya. Es considera que aquesta mesura vulnera els principis d’igualtat entre els ciutadans espanyols i de solidaritat interterritorial, tots dos fonamentals segons la Constitució Espanyola.

El diputat i portaveu del Grup Popular, Sergio Toledo, ha lamentat el vot en contra dels grups PSOE i Compromís, i ha expressat que esta mesura, que formaria part d’un acord entre el Partit Socialista de Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya per a un acord d’investidura, “suposa un privilegi per a uns pocs que perjudicarà a tots els castellonencs i que pot posar en risc la sostenibilitat dels servicis públics de la nostra província”. Davant d’aquesta situació, el diputat provincial ha insistit que “la Diputació de Castelló no pot mirar cap a un altre costat mentre es tracte de manera diferent als ciutadans de dins i fora de la nostra província”. “No demanem ser més que ningú, però tampoc menys, i el mínim és que en esta defensa de la igualtat dels castellonencs amb la resta d’espanyols estiguérem tots units”, ha subratllat.

En un altre punt de l’ordre del dia, el ple ordinari ha aprovat una moció per a promoure la instal·lació de canviadors inclusius. L’acord, que ha comptat amb el suport del Govern Provincial, dels grups de l’oposició PSOE i Compromís, i amb l’abstenció de Vox, insta la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, a elaborar un estudi amb el suport i assessorament de les associacions i entitats valencianes que treballen per a millorar la qualitat de vida dels usuaris potencials de canviadors inclusius. Així mateix, es preveu estudiar els llocs estratègics de cada municipi per a la instal·lació d’aquests canviadors. Com ha indicat la diputada de Benestar Social, Marisa Torlà, una vegada elaborat l’estudi corresponent, “des de la Diputació de Castelló anirem al costat de les diferents administracions amb competències sobre este tema i en funció de les capacitats de cada administració, a col·laborar per a la instal·lació progressiva de canviadors inclusius”. “Esta és una acció amb la qual podem avançar cap a una societat inclusiva i igualitària cap a la qual treballem”, ha conclòs la diputada provincial.