La Diputació de Castelló impulsa el cinema amb la XII edició del Festival ‘Cortometrando’

Fins al moment, 70 dels 135 municipis de la província, han acollit ja la gravació d’un curt deixant per a la posteritat un mapa cinematogràfic de Castelló

La Diputació Provincial de Castelló continua apostant fort pel cinema i presenta la dotzena edició del Festival de Curtmetratges ‘Cortometrando’. “Amb este festival fomentem la producció cinematogràfica, l’acostem a la població castellonenca i promocionem turísticament els pobles de Castelló”, ha destacat el diputat de Cultura, Alejandro Clausell.

Durant la presentació, celebrada este migdia en ECO Les Aules, Clausell ha remarcat que “‘Cortometrando’ és una cita que crida al talent i la creativitat. És un festival ja consolidat que ha anat més enllà de la cultura per a convertir-se en un referent i en un important atractiu turístic per als nostres municipis”.

El festival ha esdevingut una eina clau per a dinamitzar els pobles de l’interior, utilitzant el cinema com a vehicle per a la promoció turística. Segons ha assenyalat el diputat, 70 dels 135 municipis de la província han acollit rodatges al llarg dels anys, deixant un autèntic mapa cinematogràfic de Castelló.

Els municipis seleccionats per a esta edició són Fuentes de Ayódar, Geldo, La Jana, La Llosa i Sorita, que es convertiran en escenaris cinematogràfics, difonent les seues virtuts turístiques. Clausell ha subratllat que el festival continua consolidant-se com un aliat clau en la revitalització de petits pobles de la província.

Durant els darrers onze anys, ‘Cortometrando’ ha permés posar en valor el patrimoni natural, cultural, arquitectònic i històric de Castelló, transformant-lo en escenaris per al cinema. Així, el diputat ha reafirmat el compromís de la Diputació amb el festival, ressaltant que no només difon les virtuts dels 135 pobles, sinó que també dona visibilitat al talent dels professionals del cinema.

El director del festival, Sergio González, ha anunciat els directors seleccionats per a esta edició: Guillermo Martínez rodarà ‘Matriarca’ a Fuentes de Ayódar; Alexandra Croitoriu filmarà ‘La Casona’ a Geldo; Ibán Asensio dirigirà ‘B-O-O-B’ a La Jana; Héctor Martín gravarà ‘El Trato’ a La Llosa; i Sergio Terán rodarà ‘El Naranjo’ pels carrers de Sorita.

Durant l’acte, cadascun dels directors ha rebut una claqueta simbòlica com a inici oficial del rodatge de les seues obres. Clausell ha agraït el seu compromís i professionalitat en desenvolupar el seu talent cinematogràfic a la província de Castelló.

Finalment, el diputat de Cultura ha agraït la col·laboració dels ajuntaments, el director artístic i totes les persones que fan possible este esdeveniment destacat en el calendari cultural. “Que esta edició servisca com a tribut al cinema i com a mostra d’amor pels nostres pobles”, ha conclòs Clausell.