Nules llança una nova campanya de conscienciació per prevenir la proliferació de mosquits

Finalitzen els treballs per al tractament i control de plagues  

L’Ajuntament de Nules ha iniciat una nova campanya de conscienciació ciutadana amb l’objectiu de prevenir la formació de focus de mosquits. Sota el lema “Contra el mosquit lluitem en equip”, la campanya ofereix diverses recomanacions per evitar la proliferació d’aquests insectes, especialment en la conjuntura climatològica actual.

Des de la regidoria de Sanitat es destaca la importància de la col·laboració ciutadana per actuar de manera ràpida i eficaç contra els mosquits, tot i que els tractaments preventius es duen a terme al llarg de tot l’any. El regidor de Sanitat, Ramón Martínez, ha subratllat que “és crucial evitar l’acumulació d’aigua que puga generar focus de mosquits”.

Entre les recomanacions adreçades al veïnat, s’inclou la perforació dels recipients utilitzats per dipositar flors per evitar acumulacions d’aigua; l’ús d’alternatives com esponges per mantenir les flors; la promoció de plantes naturals amb poques necessitats hídriques; buidar i girar gerros i plats de testos que no s’utilitzen, i evitar objectes decoratius que puguen acumular aigua. “L’objectiu és evitar qualsevol acumulació d’aigua que puga convertir-se en un focus de mosquits”, ha reiterat Martínez.

Així mateix, s’ha fet una crida a la ciutadania per evitar l’aigua estancada en les seues propietats, com ara en testos, cobertes, basses, o qualsevol altre espai que puga acumular aigua, ja que, com ha assenyalat Martínez, “des del consistori no es pot actuar en les zones privades”.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de l’Ordenança Municipal per a la Prevenció i Control dels Mosquits, aprovada l’any 2016, que establix les mesures necessàries per al control de les poblacions de mosquits per minimitzar els efectes molestos i perjudicials per al veïnat del municipi. A més, aquesta ordenança contempla sancions per incompliment, reforçant així la importància de la col·laboració de tota la comunitat.

Finalitza el tractament de plagues a Nules
D’altra banda, aquesta setmana han finalitzat els treballs de control de plagues al municipi de Nules. Concretament, s’ha dut a terme un tractament extraordinari per combatre principalment les paneroles. Aquestes actuacions formen part dels treballs de reforç que es realitzen cada estiu per intensificar els esforços de desinsectació i desratització als claveguerams, una tasca que es manté al llarg de tot l’any.

Amb aquestes accions, l’Ajuntament de Nules reafirma el seu compromís amb la salut pública i la qualitat de vida dels seus ciutadans, treballant de manera proactiva per mantenir el municipi lliure de plagues i reduir les molèsties ocasionades pels mosquits i altres insectes.