La Diputació de Castelló inaugura una nova helisuperfície a Barracas per millorar la resposta a emergències

La construcció d’esta helisuperfície forma part del Pla d’Helisuperfícies del Pla Diputació Respon, un dels reptes marcats per l’executiu provincial dins del seu programa de govern per a garantir una evacuació mèdica dels ciutadans en els 135 municipis de la província

La Diputació Provincial de Castelló ha posat en marxa una nova helisuperfície a Barracas, oferint així als veïns de l’interior de Castelló un recurs essencial per afrontar qualsevol emergència.

“Esta és una nova demostració de l’aposta del Govern Provincial per l’interior de Castelló i continuarem treballant perquè tots els ciutadans de la nostra província, visquen on visquen, compten amb els mateixos serveis i tinguen les mateixes oportunitats”, ha declarat Marta Barrachina, presidenta de la Diputació.

Durant la seua visita a la nova helisuperfície, impulsada pel Consorci Provincial de Bombers, Barrachina ha destacat que la seua construcció permetrà agilitzar l’atenció sanitària aèria per als pacients de Barracas i altres municipis de l’Alt Palància que es troben en situacions crítiques, facilitant el trasllat als centres hospitalaris de referència.

“Amb aquesta nova plataforma, garantim una resposta sanitària ràpida, ja que es redueix el temps de trasllat per a aquelles persones que necessiten assistència hospitalària urgent”, ha assenyalat Barrachina. A més, ha subratllat que “des del Govern Provincial tenim l’obligació i responsabilitat de garantir una atenció adequada a la ciutadania, que cobreixi tant les urgències immediates com altres nivells d’atenció sanitària”.

Per a Marta Barrachina, aquesta infraestructura, que complementa la recent inauguració d’una altra helisuperfície a Sorita i que forma part del Pla d’Helisuperfícies del Pla Diputació Respon, és un dels reptes establerts per l’executiu provincial dins del seu programa de govern. “Suposa un salt qualitatiu en l’atenció sanitària d’urgències, especialment en els municipis més allunyats dels hospitals, on la reducció del temps de trasllat és vital”, ha destacat.

El Pla d’Helisuperfícies preveu també la instal·lació de noves helisuperfícies en localitats com Portell de Morella, Ares del Maestrat, La Jana, Torre d’En Besora, Torrechiva, Torás i Gaibiel. “L’objectiu és connectar l’interior de la província de Castelló amb els hospitals, millorant la resposta que reben els nostres veïns davant una emergència mèdica”, ha explicat la presidenta provincial.

Aquestes instal·lacions, segons ha explicat el diputat de Bombers, David Vicente, “són estratègies clau per millorar la resposta davant emergències als pobles de muntanya i zones més inaccessibles”. Tot i que les assistències sanitàries són la principal funcionalitat de la nova plataforma, no és l’única; com ha subratllat Vicente, aquesta helisuperfície serà també de “gran utilitat” en la lluita contra els incendis forestals.