El PSPV-PSOE proposa un pla per garantir el subministrament d’aigua a les explotacions ramaderes de Castelló

La diputada socialista Zaida Moreno urgeix a la Diputació a prendre mesures davant la sequera extrema que està posant en risc la viabilitat de la ramaderia a la província

El PSPV-PSOE presentarà en el pròxim ple de la Diputació una moció perquè la institució provincial desenvolupe un pla que assegure el subministrament d’aigua a les explotacions ramaderes de la província. La diputada socialista Zaida Moreno ha destacat que la manca de pluges ha sumit el sector ramader en una de les pitjors crisis en dècades, amb pèrdues milionàries i, en els casos més extrems, el sacrifici massiu de bestiar. “La situació a les explotacions és insostenible. Les institucions han d’actuar per a garantir un subministrament constant d’aigua, o el sector primari acabarà desapareixent”, ha advertit Moreno.

La proposta del PSPV-PSOE contempla diverses mesures per afrontar la crisi hídrica, la més greu dels darrers 33 anys, que afecta les explotacions ramaderes. Entre aquestes mesures es troba la construcció de basses per millorar la seguretat hídrica de les explotacions, la identificació i explotació sostenible d’aqüífers subterranis, i la implementació de sistemes per a la recollida i emmagatzematge d’aigües pluvials durant les temporades de pluja, amb l’objectiu de reduir la dependència d’altres fonts d’aigua en èpoques de sequera.

Moreno ha subratllat que aquesta moció té una visió a llarg termini, amb l’objectiu de prevenir futures crisis que puguen amenaçar la viabilitat del sector ramader de Castelló. “La ramaderia és una activitat fonamental que proporciona ocupació a moltes famílies en comarques fortament afectades per la despoblació. No podem permetre que hagen d’enfrontar-se sols a aquesta crisi”, ha conclòs la diputada.