Almenara celebra la Junta Local de Seguretat per preparar les Festes Patronals i la campanya de cítrics

També s’ha tractat el protocol Viogen

Aquest matí, la Sala d’Actes de l’Ajuntament d’Almenara ha acollit la sessió de la Junta Local de Seguretat, on s’han tractat diversos temes importants, com l’operatiu de seguretat per a les pròximes Festes Patronals, la temporada de collites en el camp i l’aplicació del protocol Viogen.

La reunió ha estat presidida per l’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, i ha comptat amb la presència de la Subdelegada del Govern a Castelló, Antonia García Valls, així com dels responsables de la Guàrdia Civil, la Policia Autonòmica, la Policia Local i la Cap de la Unitat per a la Violència Contra la Dona de la Subdelegació del Govern, Rosa Marco.

Les Festes Patronals han estat un dels punts centrals de la reunió, on s’ha presentat el dispositiu de seguretat planificat per la Policia Local, la Policia Autonòmica i la Guàrdia Civil. Aquest operatiu es centrarà especialment en els esdeveniments multitudinaris i en aquells on es considere necessari augmentar la presència policial. A més del desplegament de seguretat, s’instal·laran punts violeta d’informació i assessorament en els esdeveniments amb major afluència per garantir la seguretat i el suport necessari als assistents.

També s’ha discutit l’operatiu per a la pròxima campanya de recol·lecció de cítrics, assegurant que es prenen les mesures necessàries per a garantir una temporada segura i eficient per als treballadors del camp.

Finalment, s’ha fet un balanç sobre la col·laboració entre la Policia Local d’Almenara i la Guàrdia Civil en matèria de violència masclista, destacant els resultats positius del protocol Viogen en el qual participa activament la Policia Local. Aquesta col·laboració ha estat crucial per oferir una resposta efectiva a les situacions de violència contra la dona al municipi.