Acabades les obres del nou canvi de sentit de la CV-230 a Alfondeguilla

La Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha completat les obres de construcció del nou canvi de sentit de la CV-230 en el terme municipal d’Alfondeguilla, una actuació que ha suposat una inversió de 120.000 euros i que ha permés posar en valor una zona que es trobava degradada.

L’alcalde d’Alfondeguilla, Salvador Ventura, ha explicat que s’ha procedit a la neteja i condicionament de l’antic pont de la CV-230, una àrea que, a més de ser perillosa, s’havia convertit en un punt d’abocaments incontrolats. “Amb aquest canvi de sentit, oferim un servei als conductors, especialment als vehicles de grans dimensions, perquè puguen girar amb total seguretat”, ha destacat Ventura. El nou canvi de sentit es troba a un quilòmetre i mig del nucli urbà, en direcció a Soneja.

Ventura també ha subratllat el compromís de la Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori amb el municipi d’Alfondeguilla. “En pocs mesos, hem rebut més de 374.000 euros d’esta Conselleria per a les obres del canvi de sentit, les cunetes de seguretat a la CV-230 i l’estabilització dels talussos en la ‘corba del mur’ després de la caiguda de grans roques a finals de 2023”, ha assenyalat l’alcalde.

Més seguretat a la CV-230
A més, amb una inversió de 250.000 euros, la Conselleria de Medi Ambient, Infraestructures i Territori ha instal·lat una robusta malla electrosoldada de seguretat, ancorada a la muntanya, que actua com a barrera en cas de nous despreniments de roques a la zona coneguda com la ‘Corba del mur’, situada en els límits dels termes municipals d’Alfondeguilla i la Vall d’Uixó.

La primera fase d’aquesta intervenció es va dur a terme durant el mes de maig, quan la conselleria va iniciar els treballs per col·locar malles en el talús per a evitar futurs despreniments com el que va ocórrer el 28 de desembre de 2023, que va tallar la circulació a la carretera que uneix ambdues poblacions.