Educació avança l’adjudicació de vacants docents per a l’inici del curs 2024-2025

La directora general de Personal Docent assenyala que “sempre hi ha hagut adjudicacions el mes de setembre” i recorda que al juliol es van adjudicar 18.634 vacants

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha avançat l’adjudicació de vacants docents al mes de setembre respecte a anys anteriors, amb l’objectiu de facilitar la incorporació del professorat a l’inici del curs escolar. La directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, ha anunciat que el passat dijous es va publicar a la web de la Conselleria la convocatòria per a l’adjudicació telemàtica de vacants per a funcionaris interins del cos de mestres, professors d’ensenyament secundari i altres cossos per al curs 2024-2025.

Sancho ha explicat que enguany les adjudicacions es realitzaran els dies 3 i 6 de setembre per a cobrir baixes, permisos o jubilacions, avançant-se a les dates d’anys anteriors. “En el curs 23/24, aquestes adjudicacions van començar el 7 de setembre, i en el curs 22/23 es van realitzar entre el 6 i el 12 de setembre amb l’anterior govern valencià”, ha recordat Sancho. Aquest avançament és el resultat d’un esforç de la Conselleria per analitzar les vacants al més prompte possible, com ja es va fer al juliol quan també es van avançar les adjudicacions respecte a altres anys.

La directora general ha destacat que el procés d’adjudicació és complex i requerix una coordinació detallada amb els serveis de personal de les direccions territorials de les tres províncies per assegurar la precisió en les vacants oferides. Al juliol es van oferir 18.634 vacants pures per garantir els drets dels docents, i al setembre s’oferixen els llocs parcials, que poden convertir-se en vacants completes, millorant així les opcions per als participants en les adjudicacions.

Sancho ha subratllat que el procés d’adjudicacions ha transcorregut amb èxit i ha ressaltat la transparència en l’adjudicació de vacants enguany, responent a les crítiques del sindicat CCOO sobre canvis puntuals en algunes places. “Aquests canvis es deuen a recursos presentats que han sigut estimats favorablement”, ha aclarit, assegurant que s’ha actuat amb total transparència i garantint els drets dels aspirants. A més, ha assenyalat que els canvis representen només un 0,2% de les 18.634 vacants oferides al juliol, un percentatge mínim.

Finalment, la Conselleria ha llançat un missatge de tranquil·litat assegurant que s’està treballant perquè l’inici del curs transcórrega sense incidències a la Comunitat Valenciana, amb més transparència i agilitat que mai en l’adjudicació de places docents.