Nieves Martínez celebra l’increment de places MIR en Salut Mental i critica la falta de rigor de l’oposició

La diputada celebra l’increment del 18% en l’oferta de places per a la formació d’especialistes en Salut Mental, que ascendeix a un total de 78 places

La portaveu adjunta del Grup Popular en les Corts i portaveu de Sanitat, Nieves Martínez, ha posat en valor la gestió de la Conselleria de Sanitat per planificar la sol·licitud de places MIR i altres especialitats basant-se en criteris tècnics i no ideològics. Martínez ha celebrat l’augment del 18% en l’oferta de places per a la formació d’especialistes en Salut Mental, amb un total de 78 places, destacant que això suposa 12 noves places per a Psiquiatria, Psiquiatria Infantil i Juvenil, Psicologia Clínica i Infermeria de Salut Mental.

Amb aquest augment, la Comunitat Valenciana es posiciona com la tercera autonomia amb més creixement en l’oferta de formació especialitzada. Segons Martínez, aquest resultat contrasta amb “la hipocresia de l’oposició”, a qui ha acusat d’intentar enganyar la ciutadania malgrat haver tingut responsabilitats recents en el departament.

La diputada ha lamentat les crítiques de l’oposició al descens en la convocatòria de places per a residents de matrones, assegurant que aquest ajust respon a criteris tècnics per adaptar la formació a la disminució de la natalitat. Martínez ha explicat que la Conselleria ha realitzat una planificació rigorosa per garantir que les residents compleixen els requisits necessaris per a la seua titulació.

Finalment, Martínez ha instat l’oposició a deixar de banda les ideologies i a col·laborar en la millora de la Sanitat, demanant al Govern una major flexibilitat en els criteris d’adjudicació de les unitats docents, cosa que, segons ella, permetria augmentar l’oferta de places MIR i pal·liar el dèficit estructural de professionals en el Sistema Nacional de Salut.