El PSPV-PSOE denuncia la paralització de 3.937 sol·licituds de dependència a Castelló per part del Consell de Mazón

María Victoria Garrido recorda que el Botànic es va trobar en 2015 amb una llista d’espera de més de 45.000 persones a tota la Comunitat Valenciana i lamenta que el PP “vaja de nou de camí de repetir la mateixa fita”

El PSPV-PSOE de Castelló ha denunciat aquesta setmana que el Consell de Carlos Mazón manté sense tramitar 3.937 sol·licituds de dependència a la província de Castelló, a punt de tancar el segon quadrimestre de l’any. Aquesta xifra representa quasi la meitat —un 45%— de les peticions presentades enguany, segons les dades oficials de la Conselleria de Serveis Socials. La secretària socialista de Dependència, María Victoria Garrido, ha alertat del “greu perjudici” que aquesta situació està causant a les persones dependents i a les seues famílies, que depenen d’aquests suports per a costejar l’atenció específica que requerixen les seues malalties. “Viuen en una situació insostenible de complet desemparament”, ha afirmat.

“No és un cas aïllat”, ha continuat Garrido. “Als expedients que es queden en el calaix cal sumar-li els canvis i retallades ja denunciades pel PSPV-PSOE en el criteri de reconeixement dels PIAS, i el fet que a penes un 15% dels sol·licitants de dependència a la província de Castelló té reconegut un grau i assignat un recurs”. A més, Garrido ha lamentat que, amb les polítiques de Mazón en matèria de dependència, “veiem un Consell que no té en compte a les persones més vulnerables i que retalla drets mentre disminueix els impostos als que més tenen”. “El PP torna a ballar-la”, ha assenyalat.

Garrido ha instat la consellera de Serveis Socials, Susana Camarero, a “posar-se les piles” i atendre de manera urgent les peticions d’ajuda de les persones en situació de dependència. “És inacceptable que les sol·licituds es queden en el calaix mentre tantes famílies lluiten cada dia per donar la millor atenció possible als seus éssers estimats, sense comptar amb el suport que necessiten de l’administració”, ha insistit.

Finalment, María Victoria Garrido ha recordat que, en 2015, el govern del Botànic es va trobar amb una llista d’espera en dependència a tota la Comunitat Valenciana de més de 45.000 persones. “Huit anys després, el PP va camí de repetir eixa fita, sumint milers de famílies en la incertesa i l’abandó”, ha conclòs.