Moncofa celebra les VIII Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i la Paella

Convertides en un clàssic estiuenc per a gaudir dels millors arrossos i paelles, l’Ajuntament de Moncofa presenta les VIII Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i la Paella, que es duran a terme del 30 d’agost al 15 de setembre. Aquesta cita invita a una experiència culinària única, on el protagonisme el prenen els restaurants locals i l’arròs, un ingredient tradicional de la localitat.

En aquesta edició, un total de 14 establiments s’han sumat a la iniciativa amb l’objectiu de donar a conéixer les especialitats de cada restaurant i posar en valor la rica tradició vinculada a l’arròs i les paelles. Els comensals podran gaudir de plats a preus econòmics, des d’arrossos d’innovació que combinen la frescor de les verdures de la zona amb productes de la mar, fins als clàssics com la paella valenciana, l’arròs de llamàntol o les paelles de verdures.

A més, una de les opcions que oferiran aquestes jornades és la possibilitat de gaudir d’aquestes especialitats des de casa, ja que molts restaurants i arrosseries ofereixen el servei de paella per encàrrec. Això permet als comensals degustar els arrossos en família o amb amics, de manera tradicional, com un plat familiar per als dies festius. Ilenia Begnozzi, responsable de l’àrea de turisme, destaca aquesta opció afirmant que la paella no és sols una especialitat gastronòmica, sinó també un moment festiu i de reunió amb els éssers estimats, per això forma part de la nostra tradició i cultura.

Les jornades tenen com a objectiu promoure la paella i l’arròs, que sempre han ocupat un lloc especial en la cuina de Moncofa i que es poden degustar durant tot l’any en els establiments hostalers de la localitat.