Primera edició de “Llum a la Vall”: un festival cultural i musical amb concerts a la llum de les espelmes

Les tres actuacions de flamenc, jazz i gòspel a la llum dels ciris encetaran la  programació cultural del segon quadrimestre de l’any 

Des de la regidoria de Cultura es va presentar ahir la primera edició de “Llum a la Vall”, un festival creat per a ampliar l’oferta musical i cultural de la ciutat. Este cicle inclou tres concerts d’estils musicals diferents amb una particularitat molt especial: seran “candlelight”, és a dir, es realitzaran amb les llums de la sala apagades i amb l’única il·luminació de milers de ciris. Totes les actuacions tindran lloc al Teatre Municipal Carmen Tur amb l’objectiu de, en paraules de Jorge Marqués, regidor de Cultura, “aconseguir que el Teatre comence a tindre una activitat cultural constant”.

Les actuacions programades, on tots els artistes estaran acompanyats pels seus músics, seran les següents:

  • Divendres 6 de setembre a les 23 h: Actuació de cant i ball flamenc amb José Manuel Cuenca, Almudena Roca i Cristina Pedrosa.
  • Divendres 13 de setembre a les 23 h: Actuació del reconegut músic de jazz Enric Peidro.
  • Diumenge 15 de setembre a les 19 h: Concert “Del clàssic al gòspel” per part de l’artista cubana Yamile Wilson.
  • L’accés als concerts serà lliure i gratuït fins a completar l’aforament, sense necessitat de reserva prèvia, i les portes del Teatre s’obriran mitja hora abans de cada actuació.

Cal destacar que “Llum a la Vall” és una iniciativa del recentment creat Consell de Cultura, sorgida arran d’una proposta ciutadana feta a través de l’enquesta municipal de participació “Altaveu Cultural”, que continua oberta a noves aportacions.

D’esta manera, el festival marca l’inici del segon quadrimestre de l’any, que, segons Marqués, es presenta “potent” amb actes com la restauració de l’Arbre de la Pau o el sopar de l’Any Estellés, amb l’objectiu de “convertir la Vall en un referent cultural” i continuar oferint “una dinamització cultural propera, oberta i participativa”.