La Diputació de Castelló porta l’Escola Taurina a les festes patronals de l’Alcora

Els alumnes de l’Escola Taurina de Castelló Abel Rodríguez, Iker de Virgilio i Ian Bermejo oferiran una correguda de jònecs en classe pràctica divendres que ve 30 d’agost, a partir de les 17.00 hores, en la plaça de bous portàtil de l’Alcora

La Diputació Provincial de Castelló apropa l’activitat de l’Escola Taurina a les festes patronals de l’Alcora. En col·laboració amb l’Ajuntament de la capital de l’Alcalatén, la institució provincial ha organitzat per a aquest divendres, 30 d’agost, una correguda de jònecs en classe pràctica, protagonitzada pels alumnes de l’Escola Taurina de Castelló, a la plaça de bous portàtil instal·lada en aquesta localitat.

Aquesta activitat, que forma part de la programació de les festes en honor al Crist, comptarà amb la participació d’Abel Rodríguez, Iker de Virgilio i Ian Bermejo. Els tres alumnes de l’Escola Taurina de Castelló estaran acompanyats pel jove de Huesca, Amaro Lidoy, i torejaran a partir de les 17.00 hores vedells de la ramaderia La Cardenilla en una modalitat de classe pràctica.

El diputat responsable de l’Escola Taurina, David Vicente, ha destacat la importància d’aquestes activitats taurines, ja que “permeten als joves alumnes de l’escola mostrar els seus progressos davant el públic”. Segons el diputat, “el talent dels joves castellonencs amb vocació taurina es manifesta en cada pas de la seua evolució, apropant-los a convertir la seua vocació en una professió en places de bous, no sols de Castelló, sinó de tota Espanya”.

En aquest sentit, Vicente ha elogiat la gran tasca dels alumnes de l’escola, que treballen dia a dia per a fer realitat els seus somnis, i ha subratllat “el suport i esforç de la Diputació de Castelló per a difondre la tauromàquia com a patrimoni cultural i fomentar l’afició entre els més joves”.

“Castelló és una terra estretament vinculada a la celebració de festejos taurins, presents en quasi totes les festes dels nostres pobles. Per això, des del govern provincial treballem per a preservar aquesta tradició en la nostra província, de la mà dels nostres joves alumnes de l’Escola Taurina, que ens fan gaudir de jornades taurines úniques”, ha afirmat el diputat.

David Vicente ha convidat els alcorins i els castellonencs a assistir a aquesta jornada taurina per a gaudir en directe del talent local, destacant que Abel Rodríguez i Ian Bermejo, alumnes de l’Escola Taurina de Castelló, són veïns de l’Alcora. “Per a ells, comptar amb una plaça plena d’amics i familiars serà un plus de motivació”, ha assegurat Vicente, recordant que l’entrada és lliure i gratuïta per a tota la població.