El GPP acusa el Botànic de falta de credibilitat en política d’habitatge després de deixar sense ajudes quasi el 80% dels joves en 2022

“Més de 5.000 joves menors de 35 anys podran accedir a aquesta ajuda, un 44% més que en la convocatòria anterior”

El portaveu d’Habitatge del Grup Parlamentari Popular (GPP) en Les Corts, Nando Pastor, ha criticat durament el Botànic, afirmant que “no té credibilitat ni autoritat per a parlar d’habitatge en la Comunitat Valenciana” després que quasi el 80% dels joves quedaren sense ajudes al lloguer en 2022. Pastor també ha assenyalat a la portaveu adjunta del PSPV-PSOE en Les Corts, María José Salvador, suggerint que no pot donar lliçons després de “la gran destrossa” del Consell anterior en aquesta matèria durant vuit anys.

En contrast, Pastor ha destacat l’esforç del Consell de Carlos Mazón per a facilitar l’accés a l’habitatge als joves, assenyalant que s’han destinat 32 milions d’euros en la nova convocatòria del Bo Lloguer Jove, enfront dels 22,8 milions del Botànic en la convocatòria anterior. Segons Pastor, més de 5.000 joves menors de 35 anys podran accedir a aquesta ajuda, la qual cosa suposa un 44% més que en la convocatòria anterior, on el Botànic va concedir menys de 4.000 ajudes i va deixar fora 16.716 joves que complien tots els requisits.

Pastor ha criticat el PSPV-PSOE per posicionar-se com a defensors de l’habitatge, recordant que en 2022 el 78% de les sol·licituds de lloguer jove van ser denegades pel Consell de Puig. A més, ha assenyalat que el període del Botànic va ser “el més gris i complex” per a l’accés a l’habitatge, caracteritzat per un augment dels preus de lloguer i compra, un major nivell d’okupació d’habitatge públic, i una nul·la promoció de construcció d’habitatges públics.

El diputat popular també ha acusat els socialistes de tergiversar les dades i d’oferir informació falsa sobre els valencians que accedeixen a les ajudes d’habitatge, suggerint que confonen el nombre de beneficiaris reals amb aquells que no les reben. Pastor ha instat el PSPV a retractar-se de les seues declaracions recents i ha subratllat que “no és bo mentir als valencians en un tema tan sensible com el de les ajudes al lloguer d’habitatge”.

Finalment, Pastor ha ressaltat que “el govern del canvi” ha destinat més de 31 milions d’euros a aquest programa, en comparació amb els 22,8 milions del Botànic, i que el Consell de Carlos Mazón va incrementar els fons amb 9,2 milions d’euros addicionals de recursos propis.