Tírig es prepara per acollir el Dia de la Província i el retorn de L’Arquer als seus orígens

La plaça de l’Església acollirà el pròxim 27 de setembre la celebració en la qual Traver Calzada rebrà l’Alta Distinció de la Província

D’ací a un mes, la plaça de l’Església del xicotet municipi de Tírig, a l’Alt Maestrat, es convertirà en l’escenari de la celebració del Dia de la Província, un esdeveniment que la Diputació de Castelló està organitzant amb gran dedicació. “Igual que en el treball diari de la Diputació, farem que els pobles siguen els veritables i grans protagonistes del Dia de la Província”, ha destacat la presidenta Marta Barrachina.

El divendres 27 de setembre, Tírig, conegut per les seues pintures rupestres a la Cova de la Valltorta, declarades Patrimoni de la Humanitat, es vestirà de gala per a rebre un acte en el qual la institució provincial concedirà cinc guardons: l’Alta Distinció de la Província i les Distincions al Mèrit de les Arts, Esportiu, Innovador i Solidari.

Durant la gala, Vicente Traver Calzada serà homenatjat amb l’Alta Distinció. L’artista ha dedicat deu anys de la seua vida a crear els deu murals que adornen el hall del Palau Provincial, amb temes que aborden moments clau de la història de Castelló, costums i tradicions, monuments emblemàtics, llegendes i projectes de futur. Estos murals s’han convertit en una referència visual de la província de Castelló.

A més de Vicente Traver Calzada, altres guardonats destaquen pel seu compromís amb la província i pels valors d’esforç, solidaritat, sacrifici i superació. El Museu de la Valltorta rebrà el Mèrit de les Arts, la Penyagolosa Trails serà reconeguda amb el Mèrit Esportiu, la Càtedra d’Activitat Física i Oncologia de l’UJI obtindrà el Mèrit a la Innovació i la Fundació Hospital Provincial serà distingida amb el Mèrit Solidari. A més, la Diputació de Castelló atorgarà per primera vegada medalles de bronze a la Unió de Mútues, pel seu vinté aniversari, i a la Mare de Déu del Lledó, pel centenari de la seua coronació.

En el marc dels preparatius per al Dia de la Província, la Diputació de Castelló presentarà el pròxim dimarts 3 de setembre el cartell oficial de l’esdeveniment. Aquesta presentació marcarà el compte arrere per a una celebració que busca reunir l’essència dels guardonats, de la Diputació de Castelló i de tota la província el pròxim 27 de setembre a Tírig, sent aquesta la primera parada d’un Dia de la Província pensat per a tots els 135 municipis de Castelló.