La Guardia Civil deté un home per diversos delictes de robatori amb força i furt a Oropesa

La Guàrdia Civil ha detingut un home com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb força i altres dos de furt per fets ocorreguts en diverses vivendes de la localitat d’Oropesa. L’operació es va dur a terme durant el matí del passat 23 d’agost, quan agents de la Guardia Civil, en el marc del pla de lluita contra els delictes contra el patrimoni, van establir un dispositiu per a prevenir aquest tipus de delictes. Durant el dispositiu, van localitzar un home conegut pels seus nombrosos antecedents penals, que portava en aquell moment dues finestres.

En interrogar-lo sobre l’origen de les finestres i comprovar que les seues explicacions no eren coherents, els agents van sospitar de la procedència il·lícita d’aquestes. En el curs de la investigació, els agents no sols van poder demostrar que les finestres havien sigut sostretes d’una vivenda habitada a Oropesa, sinó que també, amb la col·laboració de la Policia Local de la localitat, van recuperar cinc bicicletes que havien sigut robades en incidents anteriors i que el detingut tenia amagades en el lloc on residia.

El detingut és un home de 35 anys a qui se li atribueixen dos delictes de robatori amb força i dos delictes de furt.

Tres de les bicicletes ja han sigut retornades als seus legítims propietaris, mentre que els agents de la Guardia Civil continuen amb les gestions per identificar i localitzar els altres afectats. Les diligències, juntament amb el detingut, han sigut entregades al Jutjat de Guàrdia de Castelló.