La Diputació de Castelló activa 460.000 euros per reforçar el benestar i garantir recursos en els municipis xicotets

La Junta de Govern aprova convenis singulars amb els ajuntaments de Matet, la Salzadella, la Todolella i Alfondeguilla i activa diferents ajudes destinades a ONG i entitats provincials

La Diputació Provincial de Castelló ha activat una partida de 460.000 euros per a continuar reforçant el benestar i garantir els recursos i serveis bàsics en els municipis xicotets de la província. La Junta de Govern, celebrada este dimarts en el Palau Provincial, ha aprovat diversos convenis singulars amb els ajuntaments de Matet, la Salzadella, la Todolella i Alfondeguilla, a més d’haver aprovat diferents ajudes destinades a ONG i entitats provincials. La presidenta Marta Barrachina ha destacat que “treballar conjuntament amb els ajuntaments és la nostra raó de ser, i les ajudes en matèria de política social són dos pilars fonamentals per a esta Diputació”.

Entre els convenis singulars aprovats, destaca el signat amb l’Ajuntament de Matet per a la creació d’una botiga multiservei rural, amb una ajuda de 15.000 euros. Aquesta iniciativa permet oferir un servei bàsic i de proximitat que, segons ha explicat Barrachina, “comporta creixement, desenvolupament, progrés i futur per a este municipi”.

A més, la Diputació reforça el seu compromís amb l’interior de la província amb un conveni amb l’Ajuntament de la Salzadella, destinat a l’adequació d’un local sociocultural, per un valor de 63.000 euros. També s’han destinat fons per assegurar recursos essencials com l’aigua potable. En aquest sentit, s’ha aprovat un conveni amb l’Ajuntament de la Todolella per a l’adequació d’un dipòsit de regulació d’aigua potable amb una inversió de 60.000 euros, i amb l’Ajuntament d’Alfondeguilla, per a la demolició d’un dipòsit d’aigua i el condicionament de la zona, amb una ajuda de 76.000 euros.

En l’àmbit del benestar social, la Junta de Govern ha aprovat diversos convenis de col·laboració. Barrachina ha destacat el suport continuat de la Diputació a les entitats que treballen en favor dels altres. Entre les ajudes aprovades, es troba un conveni amb l’Associació per a la Lluita contra les Malalties del Renyó, Alcer Castalia, per a destinar 30.000 euros a un projecte d’atenció, prevenció i sensibilització integral de les persones amb malaltia renal. També s’han aprovat 10.000 euros per al projecte Respir Familiar de l’Associació de Pares de Persones amb Autisme de Castelló (Apnac), i altres 10.000 euros per a Avancem Baix Maestrat per a la realització de tallers lúdics per a xiquets, xiquetes i joves amb trastorns del neurodesenvolupament.

A més, s’han concedit subvencions per un total de 50.000 euros a ONG per al foment d’activitats i projectes de cooperació al desenvolupament. La presidenta ha subratllat “el gran treball diari de les organitzacions formades per voluntaris, que ajuden els més necessitats i que treballen per a una societat més justa i igualitària”.

En altres assumptes, la Junta de Govern ha aprovat diversos convenis amb la Universitat Jaume I (UJI) per a finançar el projecte de fixació de nitrogen en cítrics, així com per a finançar la càtedra de cohesió i innovació territorial i per al foment de la igualtat i l’eliminació de la violència de gènere.

Finalment, s’ha aprovat la concessió de subvencions a federacions i associacions provincials representatives del sector primari i/o agrupacions municipals per a la gestió de fons. Aquestes ajudes, que sumen un total pròxim als 100.000 euros, es destinen a la Federació per al Desenvolupament Territorial Província de Castelló (Fedetcas), a la Federació de Caça, a l’Associació Usuaris de Cassets Recollida Cadàvers de Bestiar no Boví, a l’Associació de Ramaders Remugants de Castelló (Rumicas), i a l’Associació Diferenciació i Posada en Valor de la Qualitat de la Clemenules.