Moncofa estrena un nou panell interpretatiu al costat de la muralla medieval restaurada

L’Ajuntament de Moncofa ha completat la instal·lació d’un nou panell interpretatiu al costat del tram restaurat de la muralla medieval situat al carrer Sant Roc. Aquesta senyalització, subvencionada per la Generalitat Valenciana, forma part d’un projecte més ampli del consistori per recuperar i difondre el patrimoni històric de la localitat. L’objectiu és permetre que veïns i visitants coneguen l’evolució d’aquest vestigi emblemàtic del passat de Moncofa.

El nou panell oferix una representació gràfica i textual de la muralla en tres fases clau de la seua història: la seua aparença original durant l’època medieval, la posterior divisió en dos habitatges i l’estat del tram abans de la recent restauració. A més, la informació està disponible en quatre idiomes (castellà, valencià, anglés i francés) per facilitar la comprensió a un públic més ampli, i descriu tant els aspectes tècnics de la construcció com les importants troballes arqueològiques descobertes durant intervencions anteriors. Entre aquestes troballes destaquen la necròpolis àrab i els fonaments del Portal de Nules.

L’alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha subratllat la rellevància d’aquesta iniciativa: “Per a l’equip de govern, la recuperació de la nostra història és una prioritat. Durant massa temps, el nostre patrimoni ha estat ocult i ha estat ignorat, però ara ho posem en valor, no només per preservar la nostra identitat, sinó també com un recurs per potenciar el turisme a Moncofa poble. El nostre poble té una rica història, i amb la col·laboració dels veïns, estem traient-la a la llum en benefici de tots.”

Un projecte per revitalitzar el nucli històric
Aquesta intervenció forma part dels esforços continus de l’Ajuntament per revitalitzar el nucli històric de Moncofa i convertir-lo en un punt d’interés cultural i turístic. Amb projectes com aquest, Moncofa busca reafirmar-se com un destí que no només oferix belles platges, sinó també una rica història i patrimoni cultural que mereix ser descobert i apreciat per tots.

Amb aquest tipus d’iniciatives, Moncofa no només preserva la seua història, sinó que també aposta per un model de turisme cultural que oferix als visitants una experiència enriquidora, fomentant així l’economia local i el coneixement del seu valuós llegat històric.