La Diputació de Castelló destina 40.000 euros a entitats sense ànim de lucre per promoure la igualtat de gènere

La institució provincial llança la convocatòria per a la concessió de subvencions per al finançament d’accions, programes o projectes que afavorisquen la inclusió de les dones en la societat

La Diputació Provincial de Castelló ha destinat 40.000 euros a entitats sense ànim de lucre per fomentar projectes que promoguen la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes. Aquesta convocatòria de subvencions està dirigida a finançar accions amb repercussió provincial que contribuïsquen a la inclusió de les dones en la societat. Cada entitat pot presentar un únic projecte i la subvenció màxima per beneficiari és de 3.000 euros. Les sol·licituds es poden realitzar dins del termini establit al Butlletí Oficial de la Província.

A més, la Diputació de Castelló ha establit un conveni amb la Universitat Jaume I (UJI) per a fomentar la igualtat i eliminar la violència de gènere. En aquest context, s’han destinat 12.000 euros a un projecte que utilitza ChatGPT i altres eines d’intel·ligència artificial per estudiar els biaixos de gènere i geogràfics en l’àmbit rural de Castelló. Aquest projecte també busca apropar la intel·ligència artificial a les dones de l’entorn rural, trencar barreres i explorar l’acceptació i els usos potencials d’aquestes tecnologies en el seu context.