La portaveu d’Economia del GPP, Mª Carmen Contelles, exigix la convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera

La portaveu d’Economia del GPP, Mª Carmen Contelles ha assenyalat que “l’acord sobre el finançament singular per a Catalunya és absolutament insolidari amb la resta d’autonomies”

La portaveu d’Economia del Grup Parlamentari Popular (GPP), Mª Carmen Contelles, ha reclamat a la ministra María Jesús Montero que “deixe de fer declaracions contradictòries i convoque el Consell de Política Fiscal i Financera, que és on realment s’ha de tractar el finançament de les comunitats autònomes”.

Contelles ha instat la titular del Ministeri d’Hisenda a “activar d’una vegada el fons d’anivellació per als pressupostos de 2025”, una eina amb la qual “tant la Comunitat Valenciana com altres comunitats infrafinançades podrien aconseguir un equilibri amb la mitjana nacional”. La diputada també ha sol·licitat “la convocatòria de la Conferència de Presidents”.

“El pacte sobre el finançament singular per a Catalunya és absolutament insolidari amb la resta d’autonomies”, ha subratllat Contelles, qui ha destacat que “aquest tema tan important per al conjunt dels espanyols ha de ser negociat i ajustat en el Consell de Política Fiscal i Financera, on participem totes les comunitats autònomes”.

“La ciutadania valenciana ha de patir contínuament els atacs d’un Govern que només mira pel seu interès per a mantenir-se en el poder i no pel benestar dels seus ciutadans”, ha insistit la portaveu del GPP, afegint que “el sistema de finançament porta més de 10 anys caducat i no podem esperar més la seua reforma”.