La Diputació de Castelló impulsa la transparència i la participació ciutadana en 36 municipis menuts

Amb estes ajudes reforcem la qualitat democràtica i la implicació de la ciutadania en la gestió pública local”, ha expressat la diputada provincial, María Tormo

La Diputació Provincial de Castelló ha destinat 280.000 euros en subvencions per a fomentar la transparència, el bon govern i la participació ciutadana en 36 municipis de la província amb menys de 20.000 habitants. L’objectiu és reforçar la qualitat democràtica i incrementar la implicació ciutadana en la gestió pública local, segons ha explicat la diputada responsable de l’àrea, María Tormo.

El programa d’ajudes es dividix en dos línies de subvencions. La primera, amb un pressupost de 140.000 euros, està enfocada a promoure la transparència i el bon govern en les administracions locals. Dels 58 ajuntaments que van sol·licitar aquesta ajuda, 18 han estat seleccionats com a beneficiaris, els quals rebran una part proporcional dels fons per a millorar la gestió municipal, la rendició de comptes i l’accés a la informació pública.

La segona línia de subvencions, també dotada amb 140.000 euros, té com a finalitat fomentar la participació activa dels ciutadans en la vida municipal. En aquest cas, 18 dels 51 ajuntaments que van presentar sol·licituds han estat seleccionats per a rebre els fons, que es destinaran a iniciatives com la creació d’espais de diàleg, consultes populars i la millora dels canals de comunicació entre l’administració i els ciutadans.

“La Diputació de Castelló, amb aquestes ajudes, no sols reforça la transparència i el bon govern, sinó que també promou la implicació de la ciutadania en les decisions locals, assegurant que les polítiques reflectisquen les necessitats reals dels habitants”, ha destacat María Tormo.