Carlos Mazón anuncia 1,5 milions d’euros en ajudes per a fomentar la contractació de joves especialitzats en internacionalització

Assenyala que permetran a les empreses i entitats de la Comunitat comptar amb personal qualificat en comerç exterior, màrqueting digital, gestió de dades i business intelligence

El president de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, ha anunciat ajudes per valor d’1.552.500 euros destinades a donar suport a les pimes en la contractació de joves especialitzats en internacionalització. Mazón ha destacat que aquesta nova ordre, cofinançada en un 60% pel Fons Social Europeu, permetrà a les empreses i entitats de la Comunitat comptar amb personal qualificat en comerç exterior, venda i màrqueting digital, gestió de dades i business intelligence.

Aquesta iniciativa se suma a les Beques IVACE Exterior, que també tenen com a objectiu dotar les empreses de personal especialitzat per facilitar la seua internacionalització. Segons Mazón, el Consell està compromés a reforçar la internacionalització de les empreses de la Comunitat, amb l’objectiu d’impulsar el seu creixement en el mercat exterior, augmentar la seua competitivitat i enfortir l’economia del territori.

Mazón ha reivindicat la política del Consell per facilitar l’activitat empresarial, subratllant que són les empreses les que creen ocupació, i ha advocat per la col·laboració publicoprivada per fomentar el desenvolupament econòmic i social.

En matèria d’internacionalització, el president ha remarcat el suport del Consell a través de diverses mesures, com l’increment del 23% en les ajudes de l’Ivace+i per a despeses de consultoria estratègica en internacionalització, amb una dotació de 3 milions d’euros. Per primera vegada, aquestes ajudes inclouen els costos relacionats amb el servei d’acompanyament per part d’experts en qualsevol part del procés, finançats a través dels Fons Feder.

També ha mencionat l’increment del 10% en les ajudes de la Direcció General d’Emprenedoria i Internacionalització, que arriben als 14,47 milions d’euros. Aquestes ajudes amplien les despeses subvencionables, incloent-hi la participació en fires, esdeveniments internacionals i actuacions relacionades amb el pla de màrqueting internacional.

A més, Mazón ha destacat que el Pla de Promoció Exterior per a 2024 inclou més de 80 actuacions en 40 països, amb l’objectiu de reforçar la promoció de les empreses i productes del nostre territori, especialment en el sector turístic i gastronòmic, clau per a enfortir la marca Comunitat Valenciana.

Nova oficina comercial a l’Aràbia Saudita

El president ha valorat positivament la nova oficina de la Generalitat, oberta a l’Aràbia Saudita a mitjan juliol, considerant-la un destí estratègic per a les exportacions valencianes. Mazón ha destacat l’alt potencial de creixement d’aquest mercat i les oportunitats que oferix per a les empreses valencianes en sectors com el turisme, energies renovables, tecnologia, infraestructures i indústria manufacturera.

L’Aràbia Saudita és la principal economia del Golf i de l’OPEP, i el seu interés per diversificar l’economia ha obert oportunitats per a la inversió estrangera. Mazón ha subratllat que aquest país és el segon destí més important per als productes valencians a Àsia, després de la Xina, i el principal a Orient Mitjà. La xarxa exterior d’Ivace+i Internacional dona suport en fins a 36 mercats a través de serveis personalitzats, bonificats fins al 90% per a les empreses valencianes.