La Diputació de Castelló impulsa la millora del proveïment d’aigua potable a la Todolella amb una nova infraestructura hídrica

La presidenta Marta Barrachina anuncia el conveni de col·laboració a través del qual la institució provincial finançarà, al costat de l’ajuntament, l’actuació necessària “per a millorar l’eficiència hídrica en el municipi”

La Diputació Provincial de Castelló continua dedicant esforços per a donar resposta a les necessitats en matèria d’infraestructures hídriques en tot el territori provincial. En aquest context, la institució ha anunciat el seu suport al municipi de la Todolella per a millorar el proveïment d’aigua potable mitjançant la construcció d’un dipòsit de regulació i la instal·lació d’una nova conducció.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha visitat aquest petit municipi de la comarca dels Ports, on ha anunciat el conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de la Todolella per a cofinançar les obres necessàries. “Amb aquesta actuació, es millorarà l’eficiència hídrica al municipi, construint una infraestructura per a l’emmagatzematge d’aigua i la seua posterior distribució als punts de consum”, ha explicat Barrachina.

La presidenta ha subratllat la importància de prioritzar les actuacions que garantixen els recursos hídrics, especialment en els municipis petits, on les necessitats són més urgents. “Des del Govern Provincial, ens centrem en arribar on altres no arriben, assegurant que tots els municipis de la nostra província tinguen accés a recursos vitals com l’aigua”, ha afirmat.

Durant la seua visita, Barrachina ha recorregut el municipi, que compta amb uns 150 habitants, acompanyada per l’alcalde, Javier Querol. Aquest li ha exposat la necessitat de realitzar les obres per a millorar el proveïment d’aigua, que inclouen la construcció d’un dipòsit de regulació a Mas de Jaime i la instal·lació d’una conducció per a la distribució de l’aigua potable.

Les obres projectades connectaran l’extracció d’aigua d’un sondeig de captació d’aigües subterrànies fins a un nou dipòsit de formigó armat, situat en els voltants del municipi, on s’emmagatzemarà l’aigua per a la seua posterior conducció fins als punts de consum. Aquesta actuació garantirà un servei adequat a les necessitats dels habitants de la Todolella.

La subvenció atorgada per la Diputació ascendix a 60.000 euros, la qual cosa representa un 62,89% del total subvencionable de la inversió. El pressupost total de l’obra és de 95.404,61 euros, incloent-hi els costos d’execució i els honoraris de redacció i direcció del projecte.

Finalment, Marta Barrachina ha destacat que “garantir infraestructures i recursos tan vitals com l’aigua és essencial per al progrés, el desenvolupament i el futur del nostre territori”, reafirmant el compromís de la Diputació de Castelló de continuar treballant perquè les oportunitats arriben als 135 municipis de la província.