Nules reforça la seguretat de les festes de Sant Bartomeu amb Punts Violeta

Instal·larà Punts Violeta en el sopar de germanor, ball de disfresses, i discomòbil de dissabte

Nules comptarà aquest any amb Punts Violeta en diversos actes de les festes patronals de Sant Bartomeu, que tindran lloc del 17 al 25 d’agost. L’objectiu d’aquests punts és conscienciar la ciutadania sobre la importància del compromís de tots per garantir uns espais festius segurs i lliures.

Concretament, s’instal·laran Punts Violeta Preventius en el Sopar de Germanor, que se celebrarà aquesta nit de dilluns a l’avinguda Marqués de Santa Cruz, un acte que preveu l’assistència d’unes 4.000 persones. Aquest sopar és un dels esdeveniments més multitudinaris de les festes, i comptarà amb una orquestra i discomòbil.

A més, un altre Punt Violeta estarà present en el ball de disfresses al camí la Mar, que tindrà lloc el dijous 22 d’agost. El tercer Punt Violeta s’instal·larà durant la discomòbil del dissabte 24 d’agost, al carrer de Santa Natàlia.

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Gemma Carratalá, ha explicat que “amb aquesta mesura volem evitar actituds i conductes sexistes que puguen derivar en ofenses, intimidacions o fins i tot agressions durant les festes patronals”.

Adhesió al Protocol contra les Violències Sexuals
D’altra banda, l’Ajuntament de Nules s’ha adherit al Protocol d’Actuació contra les Violències Sexuals en Espais d’Oci de la Comunitat Valenciana, promogut per la Generalitat Valenciana. Amb aquesta adhesió, s’establixen mesures preventives i operatives per actuar tant davant la víctima com l’agressor quan es produïsca algun tipus de violència sexual en espais públics o privats d’oci, així com en festes populars i actes amb gran afluència de gent.

A més, Nules també participa en la campanya estatal #ConSentido, impulsada pel Ministeri d’Igualtat a través de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, amb l’objectiu de prevenir la violència sexual durant les festes patronals.