Marta Barrachina impulsa el pla “Futur Província” per dinamitzar l’economia de Castelló

La presidenta de la Diputació anuncia l’elaboració d’un Pla de Desenvolupament Econòmic de la província de Castelló amb l’objectiu de “definir un model de futur que multiplique oportunitats econòmiques i laborals”, assenyala

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha llançat el pla estratègic “Futur Província”, amb l’objectiu de traçar una fulla de ruta que permeta dinamitzar l’activitat econòmica de la província. Aquest pla busca consolidar Castelló com una locomotora econòmica i social, enfrontant amb èxit els reptes actuals.

El pla “Futur Província” se centrarà en els quatre sectors principals de la província: serveis, indústria, construcció i agricultura, amb una atenció especial al turisme com a pilar clau de l’economia local. La presidenta ha destacat la importància de definir un model de futur que multiplique les oportunitats econòmiques i laborals, reforçant així el teixit econòmic.

El pla serà elaborat per l’empresa Co-Enable, que compta amb experiència en estratègies d’impacte positiu en l’àmbit internacional. L’objectiu és identificar les necessitats i prioritats de cada sector i municipi per a augmentar la competitivitat i resiliència de la província, atraient noves inversions i fomentant la creació d’ocupació estable.

Marta Barrachina ha subratllat la importància de mantenir la posició líder de Castelló en sectors com el ceràmic, així com enfortir el sector primari, on prop de 15.000 persones treballen en agricultura, ramaderia, pesca i caça. La província, amb un 34% del PIB provinent de la indústria, es posiciona com una de les més industrialitzades d’Espanya.

El pla “Futur Província” serà una eina clau per a atraure noves inversions i potenciar els sectors estratègics de Castelló, assegurant així el seu creixement econòmic i social.