El GPP assegura que el nou decret d’ESO del Consell de Mazón reforça la formació dels alumnes valencians

La diputada popular Beatriz Gascó ha assenyalat que entre les novetats més significatives es troba la volta de l’assignatura de Música a tercer de l’ESO

La portaveu d’Educació del Grup Parlamentari Popular (GPP), Beatriz Gascó, ha destacat que el nou decret que establix el currículum de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) aprovat pel Consell de Carlos Mazón “garantix la millor formació possible per a l’alumnat valencià”.

Entre les novetats més importants del decret, Gascó ha subratllat el retorn de l’assignatura de Música a tercer de l’ESO, amb l’objectiu de “reforçar aquesta matèria en una terra de músics, on tenim la taxa de titulats més alta d’Espanya”. Per a Gascó, “és molt més que una assignatura, és part de la nostra essència com a valencians”.

“La música no ha de ser un dret discutible, ja que representa una experiència vital importantíssima per a aprendre disciplina, concentració, creativitat, treball en equip o gestió d’emocions. Els nostres joves aprenen a valorar la cultura i entenen la música com una part essencial de l’ADN valencià”, ha remarcat la portaveu popular.

A més, Beatriz Gascó ha recordat la importància d’impartir quatre hores setmanals de Matemàtiques en tots els cursos de l’ESO per a assegurar una bona base en aquesta matèria, que repercutix en altres àrees. “És evident que el nostre alumnat no estava obtenint bons resultats en aquesta assignatura, com demostren les proves PISA. Era una obligació per part de l’administració prendre mesures per millorar en un àmbit clau del sistema educatiu”, ha assenyalat.

La portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts també ha insistit que un altre dels objectius fonamentals del decret és recuperar les notes numèriques per incentivar l’esforç de l’alumnat. Gascó ha subratllat la importància que els estudiants coneguen el seu propi progrés al llarg del curs i sàpiguen enfrontar-se a les dificultats per aconseguir els objectius en les diferents assignatures.

Finalment, Gascó ha assenyalat que “implantar la cultura del mèrit i l’esforç és clau en un sistema educatiu on l’exministra Celaá va decidir regalar els aprovats i promoure una cultura de la ignorància generalitzada, cosa que no afavorix en res l’alumnat, perquè mai serà el mateix aprovar que suspendre”.