La Diputació de Castelló intensifica el control de mosquits després del pas de la DANA

Les actuacions s’han reforçat, sobretot, en les zones inundables i de marjaleria litorals de la província, tal com ha informat el diputat responsable de l’àrea, José María Andrés

El servei de control de mosquits de la Diputació Provincial de Castelló ha intensificat aquesta setmana les tasques de vigilància i tractament després del pas de la DANA, que ha provocat importants acumulacions d’aigua en diverses zones de la província. Segons ha informat el diputat responsable de l’àrea, José María Andrés, les actuacions s’han reforçat especialment en les zones inundables i de marjaleria litorals.

L’objectiu d’aquesta intensificació és previndre que els estats larvaris dels mosquits, que puguen aparéixer en les noves acumulacions d’aigua, arriben a desenvolupar-se fins a convertir-se en adults. Per això, s’estan duent a terme inspeccions minucioses en les àrees crítiques catalogades i, si es detecta la presència de larves, s’apliquen els tractaments larvicides pertinents.

El diputat José María Andrés ha explicat que els tractaments es basen en l’aplicació de larvicides biològics, principalment Bacillus thuringiensis, que són altament eficaços i específics en el control de les poblacions de mosquits, sense afectar la resta de fauna.

Andrés ha subratllat la importància de la constant inspecció que es realitza des del servei de la Diputació, ja que permet detectar els primers estats larvaris en les acumulacions d’aigua monitorades i iniciar els tractaments de manera ràpida, la qual cosa millora significativament l’eficàcia.

A més, ha destacat el treball i esforç de tot el servei de control de plagues per a frenar les primeres fases larvàries dels mosquits. El diputat també ha fet una crida a la col·laboració ciutadana i ha insistit en la necessitat d’una cooperació estreta entre administracions per a fer la lluita contra els mosquits més eficaç i efectiva.