El PPCV critica la falta de suport del Govern de Sánchez al Sexenni de Morella

El diputat del Grup Popular en Les Corts Jesús Lecha assenyala que “mentre les institucions governades pel PP aporten més de 310.000€ a la festivitat sexennal, el Govern central, amb Diana Morant, no li concedeix la declaració d’Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic”

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) ha expressat el seu descontentament per la falta de suport del Govern de Pedro Sánchez al Sexenni de Morella, després d’ignorar les reiterades peticions de declarar aquest esdeveniment com a Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic, la qual cosa hauria permés accedir a importants beneficis fiscals en forma de deduccions.

El diputat del Grup Popular en Les Corts, Jesús Lecha, ha assenyalat que “a poques hores de l’arribada de la Mare de Déu de Vallivana a Morella, el Govern de Sánchez no ha mostrat el més mínim gest ni ha donat cap resposta a la petició unànime de l’Ajuntament, de Les Corts, de la Diputació de Castelló i de la mateixa Generalitat, per declarar el Sexenni com a Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic i així permetre als morellans obtindre incentius fiscals per les despeses relacionades amb la festa”.

Lecha ha destacat que “és just que des de les administracions es puga ajudar a sufragar els múltiples costos que, principalment, els veïns i empreses de Morella assumixen per engalanar els carrers i organitzar la festa que se celebra cada sis anys”. El diputat ha recordat que el Consell de Ministres, en altres ocasions, ha aplicat aquesta mesura a esdeveniments com els Anys Jubilaris del Xacobeo, Liébana, Caravaca, el 525 aniversari de l’encontre entre dos mons Huelva-Almeria, el 800 aniversari dels Amants de Terol o el Festival de Cinema de Sitges.

A més, Lecha ha subratllat l’aposta històrica de la Diputació Provincial, sota la presidència de Marta Barrachina, pel Sexenni, garantint el subministrament d’aigua potable i incrementant l’aportació econòmica als gremis i carrers, així com la contribució del Consell amb 60.000€ de concessió directa. En total, “les institucions governades pel PP aporten més de 310.000€ a la festivitat sexennal, mentre que el Govern central no li atorga la declaració d’Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic”, ha lamentat el diputat popular. També ha criticat la ministra i secretària general del PSPV, Diana Morant, per justificar un finançament singular per a Catalunya que, segons ell, trenca la unitat d’Espanya, mentre es nega aquest suport als veritables protagonistes de les festes de Morella: empresaris, autònoms i particulars.

Finalment, Lecha ha recordat que “els 2.400 veïns de Morella han posat tot el millor per tornar a obrar el miracle d’honrar a la Mare de Déu de Vallivana cada sis anys, des de 1673”. Ha destacat que “aquests dies, Morella està plena de visitants i els seus carrers estan engalanats amb tapissos de paper seda arrissat, danses, gremis, convents i processons amb els seus personatges històrics”. Lecha ha conclòs que “és just que des de les administracions es puga recolzar aquest esforç, en aquest cas, en forma de beneficis fiscals”.