Recta final de les Nits d’Històries i Historietes: Ruta XYZ, Nit dels Ibers i el Barri Toledo com a novetat

L’actual temporada d’eixides nocturnes tematitzades està aconseguint un gran èxit gràcies a la incorporació de novetats i el manteniment de les visites clàssiques. Fins ara, les cinc sessions realitzades han comptat amb una notable afluència de públic. Durant el que resta del mes d’agost, es realitzaran les tres últimes Nits d’Històries i Historietes de l’estiu, que s’espera que susciten un gran interés.

El pròxim dissabte 17 d’agost es celebrarà la ja consolidada Ruta XYZ, una excursió organitzada en col·laboració amb l’associació local Muntanyes de la Guerra. Aquesta activitat posa en valor el patrimoni històric bèl·lic de la Vall, explicant detalladament les batalles que tingueren lloc durant la Guerra Civil. El recorregut, que arrancarà a les 20h, inclourà una passejada entre trinxeres, nius de metralladores i búnquers, amb una durada estimada de 2 a 3 hores i un nivell de dificultat baix.

El 24 d’agost, es durà a terme la Nit dels Ibers, un clàssic de les Nits d’Històries i Historietes, al Poblat Iber de Sant Josep. Enguany, la visita comptarà amb una novetat sorpresa que promet fer-la encara més especial. Els assistents podran presenciar una recreació de la vida dels primers pobladors, gràcies a un grup de teatre, i també gaudir d’una sessió d’observació astronòmica del cel nocturn de Sant Josep. Aquesta visita, amb sessions des de les 20 h fins a les 00 h, és la que més públic pot acollir.

La temporada conclourà el dissabte 31 d’agost amb una novetat d’enguany: la visita al barri Toledo, on es parlarà dels orígens d’aquest barri i es destacarà la història de les migracions de les persones treballadores que van formar part de la ciutat.

Com sempre, les inscripcions a les visites són gratuïtes fins a completar l’aforament, i es poden realitzar cada dilluns a la Tourist Info o al telèfon 964660785.