L’Escola Taurina de Castelló promou la tradició taurina amb corregudes de jònecs a Morella i Benassal

Des de la institució recolzem el treball i l’esforç dels joves alumnes de l’Escola Taurina per fer realitat el seu somni de forjar-se una carrera en el difícil i sacrificat món del bou”, assenyala David Vicente

L’Escola Taurina de la Diputació Provincial de Castelló, amb el suport de la institució, organitza dues corregudes de jònecs sense picadors en les localitats de Morella i Benassal els pròxims 24 d’agost i 1 de setembre, respectivament. Aquestes jornades formen part de l’esforç de la Diputació per fomentar la tradició taurina a la província i posar en valor l’afició entre els més joves.

El diputat de l’Escola Taurina, David Vicente, ha destacat la importància de difondre la tauromàquia com a patrimoni cultural i ha subratllat el compromís de la Diputació per mantenir viva aquesta tradició, que considera també un motor econòmic per a molts municipis de Castelló. “Els festejos taurins són part de la nostra cultura i essència, i són un element clau per a la dinamització econòmica local”, ha afirmat Vicente.

Les corregudes de jònecs se celebraran en el marc de grans esdeveniments locals, com el 55 Sexenni de Morella, que augura una gran expectació. A més, aquestes activitats es sumen a un ampli calendari de festejos taurins programat per l’Escola Taurina de Castelló per a aquest estiu i tardor, que inclou esdeveniments en municipis com Vilafranca, Torreblanca, Alcora, Borriana, Xilxes, Oropesa, Llucena, Almassora i Vall d’Alba, on es durà a terme la clausura del curs 2024.

Aquest calendari d’activitats, segons Vicente, reflectix la continuada aposta de la Diputació de Castelló pels festejos taurins, que són considerats un motor social i econòmic crucial per a la província.