Almenara celebra les Festes d’Estiu a la Platja Casablanca amb activitats taurines i música en directe

Hui continuen les vaques i bous, i se sumen les actuacions musicals a les celebracions, que es prolongaran fins al dissabte 17 d’agost

Ahir a la vesprada van començar les jornades taurines dins de les Festes d’Estiu de la Platja Casablanca d’Almenara. Les vaques i els bous de la ramaderia local Tauro Covatelles van ser els protagonistes d’una entretinguda jornada, que va culminar amb l’embolada d’un bou de la mateixa ramaderia a la nit.

Les activitats taurines continuen hui amb una nova exhibició de vaques a les 19 hores i un bou embolat a les 23.30 hores. A més, la Comissió de Festes de Dalt de la Muralla ha organitzat un “bou embolat infantil” per als més menuts.

Programació musical i activitats lúdiques

Paral·lelament, a partir de les 19 hores, l’aparcament del Carrer Costa del Sol acollirà activitats infantils i food trucks fins al 17 d’agost. A les 19.45 hores, els assistents podran gaudir de la rumba de “Cuerda Pa’ Rato”, seguida de la “Fiesta Blanca” amb el Dj Sebas Ghong a les 23.30 hores.

Demà, dijous 15, la programació musical continuarà amb un concert de flamenc pop a càrrec de “Jarana” a les 19.45 hores i un tribut a Melendi per la “Milindris Band” a les 23.30 hores.

Dia de Sant Roc

El divendres 16 es celebrarà el dia de Sant Roc, patró d’Almenara, que serà festiu local. Els actes començaran a les 19 hores amb una missa a l’Església de la Platja Casablanca, seguida d’una processó pel nucli marítim. A la nit, a les 23 hores, la pirotècnia local Hermanos Caballer dispararà el tradicional castell de focs artificials a vora mar.

En l’àmbit musical, el mateix dia es podrà gaudir d’un concert de Patxi Ojana (flamenc-rumba) a les 19.45 hores i d’una nit remember amb Dj Kike Jaén i Dj Capitán Serrano a les 23.30 hores.

Xixo, Xixero i final de festes

Les celebracions conclouran el dissabte 17 amb les “prefestes” a càrrec de la Quinta 2024, que s’iniciaran a les 14 hores en l’estacionament del Carrer Costa del Sol amb la participació de diversos DJs.

A la vesprada, es farà una visita nocturna al Conjunt Memorial de Darrere del Castell, organitzada pel Centre d’Interpretació de la Línia XYZ. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer per telèfon.

Finalment, a les 22 hores, tindrà lloc el tradicional “Xixo, Xixero”, la festa dels fanalets de meló d’Alger, amb una cercavila amenitzada per la Colla Garramatxa. La jornada conclourà amb la representació teatral d’”Alicia en el país de las Maravillas” per La Tourné Teatre.