La Vall d’Uixó presenta l’edició 2024-2025 de la Universitat Popular amb una oferta ampliada

La preinscripció es realitzarà del 2 al 13 de setembre en el centre social les Llimeres

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat l’edició 2024-2025 de la Universitat Popular, consolidant un model transversal i intergeneracional. El regidor de Serveis Socials, Jorge Marqués, ha destacat que l’objectiu d’aquest projecte és “oferir formació no reglada que no es troba en altres institucions públiques” i, al mateix temps, “fomentar que la gent isca de casa, interactue amb altres persones i mantinga una vida activa”, especialment per als majors, com a “recurs contra la soledat no desitjada”.

En total, la nova edició compta amb 44 cursos i tallers, tres més que l’any passat, amb una programació “viva i dinàmica” que podria incorporar noves activitats durant l’any. Com a novetat, s’ha estrenat una nova imatge i lema: Cultura del coneixement. L’oferta s’ha estructurat en quatre eixos: proActiva, per a activitats físiques i hàbits saludables; creActiva, per a les artístiques, artesanals i manuals; reActiva, centrada en aspectes emocionals i habilitats d’aprenentatge; i interActiva, per a activitats en col·laboració amb associacions i entitats, teixint així comunitat.

La preinscripció per a les activitats de Serveis Socials estarà oberta del 2 al 13 de setembre, de 10.00 a 13.00 hores, al Centre Social de les Llimeres. En cas d’excés de preinscripcions, les places s’adjudicaran per sorteig, i es crearà una llista d’espera. Per a les activitats de la Regidoria d’Esports, la preinscripció serà del 2 al 14 de setembre, de 9.00 a 14.00 hores, a la primera planta de la piscina municipal coberta.

A la presentació també han participat la regidora d’Esports, Mar Arzo, i el regidor de Joventut, Manel Agea, ressaltant la col·laboració de les àrees de Cultura i Educació. Així, durant l’any es realitzarà el curs de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil, a més de les activitats habituals de l’àrea municipal d’esports. El Centre de Formació de Persones Adultes també oferirà la seua programació dins d’aquesta Universitat Popular, amb matrícula a partir del 12 de setembre a la seua seu.

Per a més informació, es pot consultar la web oficial de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó.