La Diputació de Castelló defensarà els drets a l’educació, sanitat i serveis socials amb una iniciativa contra l’acord amb l’independentisme

La iniciativa, que es debatrà en el pròxim ple del mes de setembre, advertix que el pacte aconseguit pel Govern d’Espanya amb l’independentisme català genera una situació de “desigualtat” que és urgent “corregir”

La Diputació Provincial de Castelló ha registrat una iniciativa per a defensar el dret a l’educació, la sanitat i els serveis socials dels castellonencs. Aquesta proposta, presentada pel vicepresident tercer del Govern Provincial, Héctor Folgado, busca contrarestar el que considera una situació de desigualtat creada per l’acord entre el Govern d’Espanya i l’independentisme català.

Folgado ha expressat la seua preocupació per l’impacte d’aquest acord sobre els més de 620.000 ciutadans de Castelló, afirmant que “la nostra obligació és defensar i protegir els drets dels castellonencs que tenen en aquesta terra el seu hogar”. La iniciativa, que es debatrà en el primer ple del mes de setembre, apela a la Constitució de 1978 i als principis d’igualtat i solidaritat que empara la Carta Magna.

El vicepresident ha manifestat que el progrés d’Espanya s’ha basat en aquests principis democràtics, i considera urgent que es defense els drets dels ciutadans davant la “deriva” del president del Govern per a garantir el seu lloc en la Moncloa. Segons Folgado, l’acord amb ERC implica una “merma de transferències a les famílies de Castelló” perquè es prioritzen les demandes del separatismo sobre les obligacions que el cap d’estat té amb tots els espanyols.

Davant d’aquesta “afrenta”, que considera “dramàtica per a la nostra població”, la Diputació Provincial de Castelló creu que és el seu deure defensar als seus ciutadans. Folgado espera que la proposta compte amb el suport unànime de tots els partits de la corporació, subratllant que la iniciativa tracta de blindar els drets dels ciutadans que representen i que els han elegit. “És el principi del nostre càrrec i l’objectiu pel qual ens dediquem cada dia”, ha conclòs el vicepresident tercer i portaveu del Govern Provincial.