La Diputació de Castelló reforça el seu suport a l’esport amb 2,1 milions d’euros per a esportistes i clubs

El Servei d’Esports de la institució provincial resol la seua convocatòria de subvencions a clubs esportius, a esportistes de la província de Castelló amb resultats oficials d’àmbit autonòmic, nacional i intencional i a esportistes castellonencs amb competicions oficials fora d’Espanya, dotades amb 2.159.364 euros

La Diputació Provincial de Castelló ha reafirmat el seu compromís amb la promoció de l’esport a la província amb una inversió de 2,1 milions d’euros destinada a esportistes i clubs esportius per a la realització d’activitats fisicoesportives, impulsant així la marca “Castelló Escenari Esportiu”.

Marta Barrachina, presidenta de la Diputació, ha subratllat que “un dels grans objectius del Govern Provincial és promocionar Castelló com un territori ideal per a la celebració d’esdeveniments esportius durant tot l’any, de la mà dels nostres clubs i esportistes, els veritables herois de l’esport castellonenc”. Per això, ha insistit en la importància de donar suport als clubs esportius perquè l’activitat no s’ature en els 135 municipis de la província.

En el marc del Pla Estratègic de Subvencions, el Servei d’Esports de la Diputació ha resolt la convocatòria de subvencions per a clubs i esportistes, rebent un total de 422 sol·licituds, de les quals 336 han sigut acceptades. Segons Barrachina, “amb aquestes ajudes complim la nostra paraula i demostrem ser una Diputació àgil i resolutiva”. Les subvencions es destinaran a finançar activitats derivades dels entrenaments i competicions.

Dels 2,1 milions d’euros, 69.149,12 euros s’han assignat a 17 esportistes que competeixen fora d’Espanya, com a suport a la seua promoció internacional. A més, 199.637,96 euros es destinaran a 146 esportistes amb resultats destacats en àmbits autonòmics, nacionals o internacionals, en disciplines com atletisme, natació, ciclisme, gimnàstica, i més.

A més, 1.890.577,72 euros es distribuiran entre més de 100 clubs esportius en categories d’elit, base, adaptat i amateur. Iván Sánchez, diputat d’Esports, ha destacat la contribució dels clubs a fomentar l’activitat física i valors com la companyonia i l’esforç, especialment entre els joves.

Finalment, Sánchez ha assegurat que la Diputació de Castelló continuarà donant suport als esportistes i clubs per ajudar-los a mantenir la seua excel·lència i posició en els rànquings, remarcant que “som una terra amb clubs i esportistes de gran nivell que porten el nom de Castelló amb orgull arreu del món”.