Xilxes continua les Festes de Sant Roc amb una setmana plena d’activitats culturals i esportives

Aquest diumenge, Xilxes continua immers en les seues festes locals amb una sèrie d’activitats que marquen el punt àlgid de les celebracions. El dia comença a les 10:30 h amb la Missa en honor del Santíssim Crist de la Junquera, commemorant el 400 aniversari del seu descobriment a la Capella de la Mare de Déu del Carme. Seguidament, a les 11:30 h, tindrà lloc l’emblemàtica eixida dels cadafals, un esdeveniment que atraurà l’atenció de tots els veïns, des del barri marítim fins a la població de Xilxes, sota la direcció de la Policia Local.

La vesprada es presentarà igualment activa amb la celebració, a les 18:30 h, de la carrera popular per a categories inferiors, que donarà el tret de sortida des de la plaça de l’Armada Espanyola. Els amants de l’esport podran continuar gaudint a les 19:30 h amb la Carrera Popular “6k Platges de Xilxes”, també amb eixida des de la plaça de l’Armada Espanyola, que reunirà tant a corredors locals com visitants en una de les proves més esperades.

Les celebracions no acaben ací, ja que la pròxima setmana promet mantenir el mateix entusiasme i participació amb una variada programació. Dilluns 12 d’agost, el poble es prepara per al tradicional concurs de castells d’arena a la platja El Cerezo, que començarà a les 10:00 h, i a la vesprada, a les 19:00 h, tindrà lloc la inauguració de la Fira Marinera al passeig marítim, que es mantindrà oberta durant tota la setmana. A les 22:00 h, els més menuts podran gaudir del teatre de titelles a càrrec de “La Inestable Compañía de Títeres” a la plaça de l’Armada Espanyola.

El dimarts 23 d’agost, les activitats començaran a les 8:00 h amb el tradicional mercat al carrer Trafalgar, seguit a les 11:00 h pel Platja Park, amb atraccions aquàtiques a la platja El Cerezo. Ja a la nit, a les 23:30 h, es viurà una de les cites més emocionants amb el bou embolat de la ramaderia de Faet d’Almenara, que promet omplir de passió i adrenalina als aficionats.

La setmana continuarà amb activitats per a tots els gustos i edats, incloent-hi la popular marxa cicloturista, el concurs de paelles, actuacions musicals i molt més. Les festes de Xilxes es perfilen com un esdeveniment que combina tradició, esport, cultura i diversió, assegurant una setmana inoblidable per a tots els participants.

Feu un comentari