La Conselleria d’Educació destaca la transparència i agilitat en l’adjudicació de places docents per al curs 2024/25

Sonia Sancho assegura que “una de les nostres prioritats era que el procés es desenrotllara amb absoluta normalitat i que els docents conegueren les seues destinacions com més prompte millor”

La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha destacat el procés “transparent i àgil” seguit en l’adjudicació de places docents per al pròxim curs 2024/25. Per primera vegada, s’ha publicat un calendari detallat amb les diferents fases del procés, amb l’objectiu de donar certesa i claredat al professorat.

Per a garantir el compliment dels terminis establerts, l’inici de les oposicions al cos de mestres es va avançar, i es van crear 432 tribunals per a facilitar la correcció d’exàmens. A més, es va formar una comissió de coordinació entre la Direcció de Personal i la Direcció General d’Informàtica, que ha mantingut constants reunions de treball per assegurar el bon desenrotllament del procés, realitzant proves pilot, simulacions i testatges.

El passat 31 de juliol es van publicar les adjudicacions, complint els terminis establerts per als interins i fins i tot avançant-se en el calendari previst per als funcionaris de carrera, que van conéixer les seues destinacions un dia abans. Aquestes adjudicacions es van fer públiques a la Comunitat Valenciana abans que en la majoria d’altres comunitats autònomes.

La directora general de Personal Docent, Sonia Sancho, ha remarcat la normalitat del procés enguany, comparant-lo amb les dificultats experimentades l’any passat. Sancho ha subratllat que, malgrat les crítiques infundades, el personal de la Direcció General ha demostrat una gran professionalitat, cosa que ha sigut fonamental per a l’èxit de les adjudicacions, amb molt poques incidències.

Finalment, Sancho ha posat en valor la planificació i l’esforç dels tècnics de la Conselleria, assenyalant que una de les prioritats era que el procés es desenrotllara amb normalitat i que els docents conegueren les seues destinacions com més prompte millor. En total, s’han ofert 18.634 vacants per als 7.939 funcionaris de carrera i 45.177 participants interins. Els nomenaments derivats d’aquestes adjudicacions s’iniciaran l’1 de setembre de 2024 i finalitzaran el 31 d’agost de 2025, d’acord amb l’Acord de 26 de maig de 2016 sobre la duració dels nomenaments dels funcionaris interins docents.

Feu un comentari