La Generalitat invertirà un milió d’euros en la nova infraestructura verda i millora d’accessibilitat a la platja de Xilxes

Vicente Martínez Mus presenta el projecte que transformarà este tram del litoral en una platja més accessible, fomentarà la mobilitat per a ciclistes i vianants i permetrà potenciar la façana marítima com una gran zona recreativa i d’oci

El conseller de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha anunciat un important projecte per a la platja de Xilxes que comportarà una inversió d’un milió d’euros. Aquest projecte té com a objectiu millorar l’accessibilitat de la zona, especialment per a vianants i ciclistes, i crear una gran infraestructura verda que transformarà un tram del litoral en un espai recreatiu i d’oci de primer ordre.

Segons ha explicat Martínez Mus, la nova infraestructura verda comptarà amb una àgora central i s’estendrà entre l’extrem sud del nucli urbà de la platja i el càmping, cobrint una àrea de més de 12.300 metres quadrats i un tram de 300 metres de longitud. Aquest espai no només facilitarà l’accés a la platja, sinó que també inclourà zones amb usos esportius, recreatius, lúdics i elements biosaludables, oferint als visitants un lloc on gaudir de la natura i del litoral de manera sostenible.

El conseller ha subratllat que aquest projecte és una mostra de la manera de fer de la Generalitat, que aposta per iniciatives constructives i sostenibles que protegixen el medi ambient i milloren la qualitat de vida dels ciutadans. A més, ha destacat que aquesta nova infraestructura connectarà amb la senda blava, un element clau per a potenciar els itineraris turístics i fomentar la interpretació ambiental de la zona.

Durant la seua visita a Xilxes, Martínez Mus ha participat en un altre esdeveniment significatiu: la solta d’una tortuga Caretta, anomenada Xilxereta pels xiquets de l’Aula Mediambiental de la platja. Aquesta tortuga va ser rescatada després de ser capturada accidentalment per una barca de ròssec a Peníscola i ha estat recuperada al centre de l’Oceanogràfic. El conseller ha elogiat la labor dels pescadors professionals en la recuperació de les tortugues marines i ha ressaltat la importància de la coordinació entre la Conselleria de Medi Ambient i l’Oceanogràfic en la gestió de la Xarxa de varaments de cetacis i tortugues a les costes valencianes.

Aquest projecte no només millorarà l’accessibilitat i la sostenibilitat del litoral de Xilxes, sinó que també reforçarà la protecció del medi ambient, convertint aquesta zona en un referent per a altres municipis costaners.