El PP de la Comunitat Valenciana denuncia l’acord de finançament singular per a Catalunya i impulsarà el seu rebuig en Les Corts

El portaveu adjunt del Grup Popular, Salvador Aguilella, denúncia que l’acord entre socialistes i independentistes “suposa una traïció als principis d’igualtat i solidaritat que estableix la nostra Constitució”

El Partit Popular de la Comunitat Valenciana ha registrat una iniciativa parlamentària perquè el ple de Les Corts impugne l’acord de finançament aconseguit entre socialistes i independentistes catalans, alhora que reclama un finançament just per a la Comunitat Valenciana.

El portaveu adjunt del GPP en Les Corts, Salvador Aguilella, considera que l’acord de finançament singular per a Catalunya “suposa una traïció als principis d’igualtat i solidaritat que establix la nostra Constitució”. A més, aquest pacte, orientat a assegurar la investidura de Salvador Illa com a president de la Generalitat de Catalunya, “perjudica greument la Comunitat Valenciana i la resta de comunitats autònomes”, assegura el diputat popular.

Aguilella estima que la reducció en la recaptació de l’Estat a conseqüència del cup català serà de més de 50.000 milions d’euros, cosa que obligarà a disminuir el finançament de la resta de comunitats en un 10,7% de mitjana o a augmentar els impostos un 30%. “Aquesta maniobra política busca únicament consolidar el poder del PSOE a costa del benestar dels ciutadans”, denuncia. Per això, el portaveu popular insistix que l’acord siga ratificat per tots els espanyols. “No podem permetre que decisions tan crucials es prenguen unilateralment, sense consultar el conjunt de la ciutadania. Aquest acord, que beneficia uns pocs en detriment de la majoria, ha de ser sotmés a referèndum”.

La proposta de resolució presentada pel GPP en Les Corts Valencianes rebutja la implementació d’un sistema de finançament singular per a Catalunya i demana al Consell que inste el Govern d’Espanya a no privilegiar Catalunya amb un règim especial, a reformar el sistema de finançament autonòmic de manera justa per a totes les comunitats, i a habilitar immediatament un fons d’anivellació transitori que compense l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana mentre es du a terme aquesta reforma.

“Aquest acord és un atac directe als serveis bàsics que reben els valencians. No podem permetre que els interessos electorals del Partit Socialista posen en perill la igualtat i la solidaritat entre territoris. Defensem un finançament just per a tots els valencians i per a tots els espanyols”, conclou Aguilella.