La Diputació de Castelló finançarà les obres de connexió del pou IV del Colomer a Morella per garantir el subministrament d’aigua durant el Sexenni

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, visita el pou IV del Colomer per a conéixer l’avanç dels treballs de connexió del dipòsit amb la xarxa de subministrament d’aigua potable de Morella i confia que els avanços tècnics puguen il·luminar la signatura del conveni

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha reafirmat hui a Morella el seu compromís de finançar les obres de connexió del pou IV del Colomer amb la xarxa de subministrament d’aigua de la ciutat. Aquesta mesura té com a objectiu garantir l’abastiment d’aigua a la població en un moment d’extrema sequera i davant la celebració imminent del Sexenni.

Aquest compromís es materialitza en un conveni pel qual la Diputació assumirà el cost de les obres, valorat en 180.000 euros. Aquestes obres havien sigut aprovades pel ple de l’Ajuntament de Morella el passat 16 d’agost, amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció del PSOE i el vot en contra del PP, que preveia repercutir el cost als veïns.

“La Diputació de Castelló té el ferm compromís d’arribar on altres no arriben. I havíem d’estar a Morella, ajudant els seus veïns”, ha manifestat Marta Barrachina. En aquest sentit, la presidenta ha expressat la seua confiança que els avanços tècnics permetran formalitzar el conveni que garantirà no només el subministrament suficient d’aigua per a la celebració del Sexenni, sinó que també evitarà l’excés de costos en la quota de consum que paguen els veïns.

La celebració del Sexenni comporta un augment exponencial en el consum d’aigua a Morella, passant de 400.000 litres diaris a fins a un milió de litres al dia. Això fa necessari assegurar un cabal suficient per a donar servei a tota la població durant les festivitats.

Marta Barrachina ha destacat que la intervenció de la Diputació no només serà útil per als gremis, finançant els seus treballs, sinó que també serà eficaç per a les famílies, evitant l’extracost acordat el 16 de juliol en el ple de l’Ajuntament, que preveia un augment de fins a cinc vegades en la quota que els veïns paguen per l’aigua.

“La nostra aportació de 180.000 euros al consistori evitarà aquesta càrrega a les famílies, comerços, empresaris i autònoms”, ha subratllat Barrachina, reafirmant el compromís de la Diputació amb la sensibilitat de l’administració per arribar on altres no arriben.