La Diputació de Castelló impulsa la rehabilitació del patrimoni històric de Barracas

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló anuncia el conveni de col·laboració amb la Parròquia de San Pedro Apóstol de Barracas amb una inversió de 129.000 euros

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, contribuïx a la millora del patrimoni històric de la província com a recurs cultural i turístic del territori i com a motor de desenvolupament econòmic.

La màxima dirigent de la institució provincial es va desplaçar a Barracas per a anunciar el conveni de col·laboració entre la Diputació de Castelló i la Parròquia de San Pedro Apóstol de Barracas, que ascendix a 129.000 euros i que possibilitarà la rehabilitació de la torre del campanar amb la finalitat d’evitar la seua deterioració i conservar el seu patrimoni.

“Aquestes ajudes directes responen al treball que estem fent des del Govern provincial per a ser una institució que, a través de fets i accions concretes i reals, done resposta a les necessitats dels municipis de la nostra província”, ha expressat la presidenta Marta Barrachina.

En l’actuació prevista es contempla la millora tant de la part interior de la torre del campanar, com de la part exterior, on es realitzarà una neteja integral de la façana per a retornar al temple parroquial tota la seua esplendor.

En l’actualitat, la torre del campanar es troba en un estat de conservació deficient, per la qual cosa és “necessària i urgent la seua restauració i adequació donada la perillositat que presenta”.

Així ho ha expressat la presidenta Marta Barrachina, qui ha afegit que “la Diputació de Castelló està al servei dels municipis de la nostra província i apostem per impulsar actuacions necessàries encaminades a recuperar i posar en valor el ric patrimoni històric de la nostra terra”.

“Des de la institució provincial treballem per a mantindre el patrimoni de Castelló en les millors condicions possibles, ja que és un important recurs cultural i turístic, un dinamitzador del territori i un motor de desenvolupament econòmic en tota la nostra província”, ha subratllat la presidenta del govern provincial.

En aquest sentit, Marta Barrachina ha manifestat que “el nostre patrimoni, a més de mostrar-nos la nostra identitat, oferix als nostres pobles, sobretot als més xicotets, la possibilitat de ser un important generador de riquesa i un reclam turístic”, per la qual cosa ha posat l’accent en la importància de mantindre’l en bon estat i posar-lo en valor.

“El patrimoni és un pilar fonamental de la nostra cultura, ja que és un reflex de la nostra història, de manera que les administracions hem d’implicar-nos en la conservació de tots els elements que el formen”, ha afegit la dirigent provincial.

De fet, tal com ha assenyalat la presidenta, “prenen especial rellevància les intervencions de manteniment i conservació en edificis històrics emblemàtics dels nostres municipis, com és el cas de l’Església Parroquial de Barracas, considerada Bé Immaterial de Rellevància Local per pertànyer a l’arquitectura religiosa anterior a l’any 1940”.

El conjunt de l’Església San Pedro Apóstol representa un element cultural i patrimonial molt arrelat en la localitat, per la qual cosa, les obres que es realitzaran en el campanar “salvaguarden també el valor sentimental i el valor identitari que suposa aquest edifici per als veïns i veïnes de Barracas”, ha incidit la presidenta Marta Barrachina.