L’Ajuntament de la Vall d’Uixó realitza treballs de silvicultura per a previndre incendis forestals

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està duent a terme treballs de silvicultura en les zones periurbanes de Sant Josep, Colònia Sant Antoni i Grup La Unió. Concretament, s’està netejant la franja que unix la zona forestal amb la urbana, amb l’objectiu de “reduir la massa vegetal seca, que és molt inflamable en aquesta època de l’any”, tal com ha explicat el regidor de Transició Ecològica i Medi Ambient, Marc Seguer.

Així, es crea una distància de seguretat per a evitar que “si es produïx un incendi en un habitatge no passe a la muntanya i viceversa”. Aquestes actuacions han estat contractades amb la Cooperativa Agrícola Sant Isidre per un import de 12.800 euros, provinents d’una subvenció de la Conselleria d’Interior, i han estat reduïdes en 5.000 euros respecte a l’estiu passat.

En aquest sentit, Seguer ha lamentat la retallada, ja que “precisament l’any passat vam demanar a la Generalitat Valenciana que s’augmentaren els recursos, perquè són actuacions realment importants i necessàries per a la prevenció d’incendis en la situació actual d’emergència climàtica”. Aquesta reducció de les ajudes és “perillosa” atés que afecta tots els municipis, i es produïx en un moment en què estem patint sequera i altes temperatures.

Els treballs de silvicultura es realitzen en coordinació amb la Guàrdia Forestal i la Regidoria de Medi Ambient “per a respectar les espècies protegides i d’interés florístic”. A més, ha destacat que amb aquestes actuacions es pretén “minimitzar el risc d’incendi en la mesura del possible, especialment en aquestes zones a les portes de la Serra d’Espadà, que tenen un gran valor natural i ecològic”.

Finalment, ha recordat alguns consells per a les vivendes situades en zones periurbanes, ja que són “entorns sensibles en què cal extremar les precaucions”. Les recomanacions bàsiques són: fer el mínim foc possible a l’exterior, guardar en llocs aïllats els materials inflamables i la llenya, mantenir la poda al dia, utilitzar mobiliari de fusta i plantar espècies més resistents al foc.