La Diputació de Castelló millora la seguretat amb cinc nous vehicles per al Consorci de Bombers

La institució provincial incorpora quatre vehicles BFP (Autobomba Forestal Pesada) a la flota de vehicles dels quatre parcs de bombers professionals a Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe, i un vehicle auxiliar de suport operatiu

La Diputació Provincial de Castelló ha reforçat la flota mòbil del Consorci Provincial de Bombers amb la incorporació de cinc nous vehicles especialitzats per a intervencions d’emergència en incendis de vegetació o forestals. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i el diputat responsable del Consorci, David Vicente, han presentat aquests vehicles, que han suposat una inversió de 478.373 euros. Segons Barrachina, “aquests vehicles reforcen les prestacions del servei i garantixen una major seguretat tant per als efectius com per als veïns de la província”.

Els nous vehicles inclouen quatre Autobombes Forestals Pesades (BFP) Mercedes Unimog U300, amb tracció integral, equipades amb bomba Rosenbauer, capacitat de 3.500 litres i un cabestrant de 3.600 quilos. A més, s’ha adquirit un vehicle auxiliar de suport operatiu marca URO Vamtac amb tracció 4×4 permanent 100% blocable. Aquests BFP es distribuiran entre els parcs de bombers professionals de Benicarló, Orpesa, Nules i Segorbe.

Marta Barrachina ha destacat el compromís de la Diputació amb la seguretat dels ciutadans i la millora de l’equipament dels bombers, subratllant que la modernització de la flota permet una resposta més eficaç davant les emergències. El diputat de Bombers, David Vicente, ha afegit que aquesta incorporació forma part de l’estratègia de la legislatura per dotar als bombers dels millors mitjans possibles, assegurant així la preparació òptima dels serveis d’emergència de la província.