700 atletes han participat en la XL edició de la Volta a la Platja d’Almenara. Victòria per a Abdherraman i Soukaina El Khayami, que han batut a més els rècords masculins i femenins.

La XL edició de la Volta a Peu a la Platja d’Almenara serà recordada com una jornada històrica, amb més de 700 atletes participant en la cursa de 5 km per la Platja Casablanca. Els germans Abdherraman i Soukaina El Khayami van dominar la competició, trencant els rècords masculins i femenins de la prova.

En la categoria absoluta masculina, Abderrahman El Khayami es va imposar amb un temps rècord de 14:35, seguit per Tarik El Amri i Monim El Khayami El Komiry, el germà del guanyador. En la categoria absoluta femenina, Soukaina El Khayami, veïna d’Almenara, va guanyar amb un nou rècord de 17:35, seguida per Natalia Bermúdez de Castro Angulo i Lydia Arseguet Cruz.

En les classificacions per categories, els guanyadors van ser:

  • Cadets: Alejandro de la Viuda i Àngels Mengual López
  • Sènior: Javier Cabrero Company i María Rubio Gil
  • Veterà A: Jacobo López Ibáñez i Verónica Ferrandis Morales
  • Veterans B: Vicente Calvo i Ana Amparo Reyes

Francisco Domingo va participar en la categoria adaptada. En la competició per equips mixtos, el Morvedre Triatló va ser el vencedor. Els equips amb més de 15 inscrits que van acabar la prova amb un mínim de 15 participants van rebre un pernil com a premi.

En la categoria local masculina, el podi el van formar Vicente Roig Yuste, Óscar Zorrilla Armero i Pau Gomis. En la categoria local femenina, les guanyadores van ser Ángela Burguete Monfort, Pilar Forner i Jessica Palao.

Amb motiu del 40è aniversari de la Volta a Peu a la Platja Casablanca, tots els participants van rebre una medalla especial commemorativa. Abans de la cursa principal, es van celebrar proves per a les categories infantils amb diferents distàncies, des de 100 metres per als més petits fins a 1.200 metres per als majors.

El regidor d’Esports, Lorenzo Vicent, va expressar el seu agraïment a tots els implicats en la prova, destacant la importància de fomentar l’esport i un estil de vida saludable. La pròxima cursa, la XL Volta a Peu a la Vila d’Almenara, tindrà lloc al setembre durant les festes patronals.