Penyes en Festes: Dia D i hora H

Amb la inauguració de la zona de les tasques gastronòmiques en la plaça del Mercat i l’apertura del Punt Violeta es va ficar en marxa de manera no oficial la edició 2024 de les Penyes en Festes de la Vall d’Uixó, i la música en directe va ser la protagonista. Però serà hui a les 18 hores quan torne a estar de gom a gom el balcó de la Casa Consistorial per a la disparà del xupinasso anunciador de l’inici de les festes davant una plaça del Centre que s’espera en més presència que mai de penyistes que tornaran a formar una espectacular fotografia àerea multicolor, i al que seguirà la tradicional cercavila acompanyada per la xaranga La Bomba Show.

Previament, a les 12 del migida tindrà lloc el xupinasso infantil, també en la plaça del Centre, i a la mateixa hora però en la zona de carpes la festa de benvinguda amb els dj’s Abel K’Kaña, Alex García, Requena Akaalero i Manuela Alcón, patrocinada per la Penya Cosacos i la Penya Corcó.

Els grups Efrain i Enjoy the Silence actuaran esta vesprada-nit en l’escenari Caixa La Vall San Isidro, i tancarà la jornada la Nit del Xupinasso en la zona de carpes amb els dj’s Javier Planas i Kiko Rivera.

Demà diumenge primer tancament

Ahir es varen acabar d’ultimar els últims detalls en els diferents llocs on tindrà protagonisme la setmana de festes: plaça del mercat, recinte taurí, recinte de carpes, recorregut dels tancaments, etc. El primer tancament tindrà lloc demà diumenge a les 8 del matí (en aquesta edició s’ha unificat un mateix horari ) i el ramat protagonista serà el de Hermanos Cali. El recorregut amb eixida des del Carrer Calvari, torna a ser per Carrer Sant Josep, Correus, Plaça del Centre, Xacó i Joaquín París fins arribar a la plaça del Mercat. Els altres tancaments seran els de El Galo, Germans Bellés, Alberto Garrido, Dani Machancoses i La Espuela.

Aquesta serà la 37 edició del concurs de ramaderies més exigent dels que es fan a Espanya, amb l’exhibició cada vesprada de huit vaques i un bou, a partir de les 17.30 hores. La primera ramaderia en debutar serà La Paloma. El cartell el completen: Germans Navarré, Laura Parejo, Fernando Machancoses, Germans Monferrer i Vicente Benavent.