Almenara aprova inicialment modificar el pla parcial del sector Barranc de Talavera

El ple de l’Ajuntament d’Almenara reunit aquest matí en sessió extraordinària ha aprovat inicialment la modificació del Pla Parcial del Sector Barranc de Talavera perquè en aquesta zona puguen instal·lar-se empreses de gran envergadura. La proposta ha tirat endavant amb els vots favorables de PSPV i PP i els vots en contra de Compromís.

El Pla Parcial del Polígon Barranc de Talavera, aprovat en 2007, no compta amb illes de grans dimensions, per la qual cosa amb aquesta modificació es possibiliten les condicions per a poder crear aquestes illes més grans que complisquen les necessitats perquè en elles puguen ubicar-se empreses de gran envergadura. Cal recordar que en aquest polígon industrial s’instal·larà la multinacional JYSK.

En aquest cas, en virtut d’aquesta modificació plantejada es permet la creació d’una illa de 270.000 m² així com altres dues de 100.000 m² aproximadament. Al mateix temps també es contemplen en la modificació altres canvis relacionats amb l’ajust de les reserves de sòl públic, vies pecuàries, zones verdes i equipaments públics, ajustant-los a la normativa sectorial vigent.

També cal destacar que el desenvolupament proposat compta amb l’informe favorable de l’avaluació ambiental per part de l’alcaldia d’Almenara una vegada emesos els pertinents informes favorables a la mateixa per part dels organismes, les administracions i les entitats que s’han consultat. Ara se sotmetrà a informació pública durant 45 dies hàbils després de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, així com també se sotmetrà a consulta als diversos organismes implicats.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “amb la modificació aprovada en el ple de hui fem un pas important per a impulsar el sector, perquè és un canvi estratègic que afavorirà notablement l’economia d’Almenara, així com la creació de llocs de treball en la localitat, oferint oportunitats d’ocupació als nostres veïns i veïnes, que és la finalitat que pretenem des del govern local a través d’aquestes actuacions”.